SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Päivä 4 Luottamus: Älä pelkää, usko

Ap. t. 27:23–26 
Viime yönä näet vierelläni seisoi sen Jumalan enkeli, jonka oma minä olen ja jota minä palvelen. Enkeli sanoi: ’Älä pelkää, Paavali. Sinä olet vielä seisova keisarin edessä, ja Jumala antaa sinulle sen lahjan, että myös matkatoverisi pelastuvat.’ Pysykää siis rohkeina, miehet! Minä luotan Jumalaan ja uskon, että käy niin kuin minulle on sanottu. Jollekin saarelle me vielä ajaudumme.’ 

Psalmi 56
Luuk. 12:22–34 

Mietiskely
Rajumyrskyn keskellä Paavali nousi rohkaisullaan ja toivollaan vastustamaan matkakumppaniensa pelkoa ja epätoivoa. Yhteiseen kutsuumme olla Jeesuksen Kristuksen opetuslapsia kuuluu vastarinnan merkkinä oleminen. Ahdistusten jakamassa maailmassa meidät on kutsuttu todistamaan toivosta laittamalla luottamuksemme Jumalan rakastavaan johdatukseen. Kristittyjen kokemus osoittaa sen, kuinka Jumala kirjoittaa suoraan vinoillekin viivoille ja me tiedämme vastoin kaikkia todennäköisyyksiä, ettemme huku tai joudu kadotukseen. Jumalan laupeus ei lopu koskaan. 

Rukous
Kaikkivaltias Jumala,
kärsimys saa meidät huutamaan kivusta 
ja pelko tekee meistä pieniä, 
kun sairastumme tai ahdistumme
tai menetämme rakkaitamme.
Opeta meitä luottamaan sinuun.
Anna kirkkojemme olla johdattavan huolenpitosi merkkejä. 
Tee meistä Poikasi oikeita opetuslapsia,
hänen, joka opetti meitä kuuntelemaan sinun sanaasi
ja palvelemaan toinen toistamme.
Tätä me pyydämme luottaen Poikasi nimeen
Pyhän Hengen voimassa. 
Aamen.  Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.