SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Päivä 8 Anteliaisuus: Saaminen ja antaminen

Ap. t. 28:8–10 Publiuksen isä makasi vuoteenomana; hänellä oli kuumetta ja paha vatsatauti. Paavali meni hänen luokseen, rukoili, pani kätensä hänen päälleen ja paransi hänet. Tämän jälkeen tulivat saaren muutkin sairaat Paavalin luo, ja he saivat avun vaivoihinsa. Monin tavoin he sitten osoittivat meille kunnioitustaan, ja kun taas jatkoimme matkaa, he antoivat meille kaikkea, mitä tarvitsimme.

Psalmi 103:1–5 
Matt. 10:7–8 

Mietiskely
Tämä kertomus on täynnä antamista ja saamista. Paavali sai saarelaisilta tavatonta ystävällisyyttä. Paavali antoi parantumisen Publiuksen isälle ja muille. Menetettyään kaiken rajumyrskyssä 276 ihmistä sai yltäkylläiset varustukset lähtiessään taas purjehtimaan. Kristittyinä meidät on kutsuttu tavattomaan ystävällisyyteen. Voidaksemme antaa meidän on opittava ottamaan vastaan – Kristukselta ja toisiltamme. Olemme useammin kuin ymmärrämmekään saamapuolella, kun erilaiset ihmiset osoittavat meille tavatonta ystävällisyyttä. Nämä teot osoittavat myös kohti anteliaisuutta ja parantumista, jonka meidän Herramme antaa. Herra on parantanut meidät ja me olemme vastuussa siitä, että jaamme eteenpäin sitä, mitä olemme saaneet. 

Rukous
Jumala, elämän antaja,
me kiitämme sinua myötätuntoisen rakkautesi lahjasta, 
joka tyynnyttää ja voimistaa meitä.
Me rukoilemme, että kirkkomme voisivat aina avoimesti vastaanottaa sinun lahjojasi toinen toisiltaan.
Anna meille anteliaisuuden henki kaikkia kohtaan,
kun matkaamme yhdessä kristittyjen ykseyden polkua. 
Tätä pyydämme Poikasi nimessä,
hänen, joka hallitsee yhdessä sinun ja Pyhän Hengen kanssa. 
Aamen.


Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.