SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Peace Appeal Foundationin johtaja Shirley Moulder vierailulla SENissä

 

Tänään 19.11.2015 johtaja Shirley Moulder vieraili Suomen Ekumeenisessa Neuvostossa ja kertoi järjestön työstä. Järjestö tekee rauhantyötä mm. Myanmarissa, Syyriassa, Nepalissa ja Kyproksella. Työ on ruohonjuurityötä rauhan edistämiseksi alueilla, joissa sota tai vihollisuudet ovat arkipäivää. Rauhantyö ei ole vain puhumista, vaan itsensä alttiiksi laittamista, rauhaan sitouttamista ja elämää.

 

Niillä alueilla, jotka ovat sodassa, rauhantyö on valmistautumista rauhaa varten, jotta yhteiskunnassa olisi valmiina ihmisiä, jotka kykenevät toimimaan sodan loputtua uuden toiveikkaan huomisen puolesta, hän sanoo.

 

Keskustelu kääntyi myös yhteiseen huoleen Etelä-Afrikan tilanteesta, joka apartheidin päättymisen jälkeen 21 vuotta sitten, on kääntynyt levottomaksi. Yhdeksi syyksi Moulder kuvaa korruptoituneen poliittisen johdon. Rauha ja parantuminen ovat jatkuva prosessi, jota ei saa jättää kesken. Edelleenkin Etelä-Afrikassa toimii ns. healing memories -ryhmät, joita ohjaa Michael Lapsley. Kirkot ovat huomanneet tehneensä virheen, kun eivät jatkaneet sovintoprosesseja, jotka jätettiin niiden vastuulle.

– Tarvitsemme kaikki toivon ja uskon sanomaa, jotta lapsemme osaisivat rakentaa hyvää tulevaisuutta, Moulder sanoo.

 

Keskustelussa sivuttiin myös Suomen pakolaistilannetta, ja Moulder kehotti kirkkoja ottamaan vastuuta tilanteesta, jossa erilaisuus tulee olemaan haaste. Shirley Moulder oli Suomessa Lähetysseuran ja Kirkon Ulkomaanavun vieraana.

 

Kuvassa SEN:n pääsihteeri Mari-Anna Pöntinen, Shirley Moulder, Anna Hyvärinen,SEN ja Kristian Melander Suomen Lähetysseura.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.