SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Pyhän Pietarin kaupunki – kristinusko fokuksessa  

 

Tiivis ja tehokas tutustuminen peruskouluun, uskontokasvatukseen, kirkkolauluun, seurakunnalliseen elämään, luostarikilvoitteluun, taiteeseen, kaupunkikulttuuriin ja pietarilaiseen elämänmenoon sisältyi Suomen Ekumeenisen Neuvoston kasvatusasiain jaoston opintomatkaan Pietariin 17.–20.3.2011.

 

Tietoa ja tunnelmaa tihkuva yhdessäolo avasi silmiämme vanhaan ja uuteen. Kommunismin aikana panostettiin tehokkaasti uskonnollisuuden kitkemiseen, mutta uskonnollisia tarpeita ei mahtikäskyillä eikä väkivallalla voida tukahduttaa. Seurakunnallinen elämä on vilkasta ja uusiakin yhteisöjä syntyy.

 

Pyhän Pietarin kaupunki on kaunis kuin koru ja syntyminen pietarilaiseksi on venäläiselle satumainen onni.

 

Kuva on Uusmarttyyrien seurakunnan kirkosta, jossa matkalaiset osallistuivat sunnuntain liturgiaan 20.3. Kirkkoherra Aleksander Sorokin tervehti vieraita. Kirkko oli ääriään myöten täynnä ja tunnelma oli lämminhenkinen. Kuva: Risto Aikonen.

 

Lue lisää, klikkaa .Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.