SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Rohkeasti eteenpäin viitoitetulla tiellä – Ekumeeninen jumalanpalvelus Kauniaisissa 24.1.

Kauniaisten ev.-lut. kirkossa taiteilija Marikka Mäkelän teossarjan

 

Jeesus sanoi itsestään: Minä olen tie…Sen tien kulkijaksi kutsuttuna jään miettimään; olisiko kristityn elämä erilaista, jos Jeesus olisi sanonut: ”Minä olen pöytä… tai minä olen rakennus”. Jotakin, mikä kutsuu meitä asettumaan paikoillemme ja katsomaan samaa näkymää? ”Minä olen tie” näin hän sanoo meille ja rohkaisee eteenpäin.

 

Muun muassa näin pohdiskeli Irja Askola saarnassaan sunnuntaina 24.1.2010 Kauniaisten ev.-lut. kirkossa, jossa kokoonnuttiin Ekumeenisen rukousviikon valtakunnalliseen jumalanpalvelukseen. Palvelus radioitiin suorana Yle Radio 1:lta.

 

Jumalanpalveluksen toimittajina oli eri kirkkojen jäseniä. Liturgeina toimivat Kauniaisten suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Mauri Vihko ja Espoon vapaaseurakunnan pastori Tero Koskinen. Tekstinlukijana oli isä Petri Korhonen ortodoksisesta kirkosta. Hiippakuntasihteeri Irja Askola saarnasi. Saarnan tekstinä oli Luukkaan evankeliumin 24:n luvun jakeet 13–32, jossa opetuslapset ja kohtaavat ylösnousseen Emmauksen tiellä.

 

Musiikki ei tunne rajoja. Kristillisen todistuksen voi musiikin kautta tavoittaa aivan jokainen. Isä Petri Hakosen perhekvartetti lauloi Psalmin 104 valamolaisena sävelmänä ja Vanhurskaan Simeonin rukouksen (säv. Alexander Archangelski). Kanttorina ja urkurina toimi Anna Marte ja Jumalan kansan yhdessä veisaamat virret olivat äärimmäisen koskettavat. Alkusoittona kuultiin Sirkku Rintamäen virren 444 pohjalta sellolle ja uruille säveltämä teos. Sellistinä oli Louna Hosia. Muut jumalanpalveluksen virret olivat: 510 (sov. Mikko Helenius), 454, 733 ja 447.

 

Esirukouksen lukijoina olivat koululaiset Enni ja Hanna Koivunen Espoon vapaaseurakunnasta. Lapset kuljettivat jumalanpalvelukseen osallistunutta seurakuntaa kiitollisuudesta oman maamme oloista pyyntöihin, että hyvä Jumala huolehtisi vähäosaisista, kärsivistä ja nälkäisistä muualla maailmassa.

 

Sellisti Louna Hosia soiti päätössoittona Allemande sekä Gigue -osat J. S. Bach Soolosellosarjasta nro 3, C-duuri. 

 

Jumalan kansan juhlaan kokoontuneina ja sieltä ravintoa vaeltamallemme tielle ammentaneina lähdimme kukin koteihimme lähetettyinä palvelemaan Herraa ja toisiamme iloiten.

 

Lue Irja Askolan saarna:Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.