SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Rukous, hiljaisuus ja yhteisten asioiden hoito - hallituksen retriitti ja kokous Valamossa

 

Suomen Ekumeenisen Neuvoston hallitus kokoontui retriittiin ja kokoukseen Valamoon Heinävedelle 15.-16.5.2023. Maanantaina retriittiin johdatti pappismunkki Johannes, joka alusti ryhmälle rukouksen ja hiljaisuuden merkityksestä elämässä. Hän myös johdatti ryhmän hiljaisuuden vallitessa Jeesuksen rukousta rukoillen metsän läpi Matkamiehen ristille ja toimitti siellä rukoushetken. Risti sijaitsee näköalapaikalla, josta avautui aurinkoisena päivänä kaunis näkymä Juojärvelle. Matkamiehen risti on kumarrusristi, jonka veljestö on pystyttänyt 1980-luvulla.

 

Hallituksen jäsenet osallistuivat myös iltarukouksiin ja jumalanpalvelukseen Kristuksen kirkastumisen kirkossa. Jumalanpalveluksen jälkeen hiljaisuus rikottiin ja vietettiin iltahetki valamolaisessa teepöydässä metropoliitta Arsenin ja arkkimandriitta Mikaelin kanssa. Keskusteluissa tutustuttiin luostarin historiaan ja nykypäivään.

 

Tiistaina pidettiin hallituksen kokous ja moni jäi vielä ennen kotiinpaluuta tutustumaan Martta Wendelinin kattavaan näyttelyyn, joka on nähtävillä tämän vuoden ajan Valamossa.

 

 

 

 Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.