SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Rukouspäivä rauhan puolesta Etelä-Sudanissa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa

Kirkkojen maailmanneuvosto osallistuu 23.2.2018 rukous- ja paastopäivään rauhan puolesta Etelä-Sudanissa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa.

 

Paavi Franciscus kutsui kirkkoja viettämään rukouspäivää reaktiona maiden sosiaalisiin ja poliittisiin jännitteisiin ja väkivaltaisuuksiin.

 

Kongon demokraattisessa tasavallassa on 4,3 miljoonaa maan sisäistä pakolaista ja 13,1 miljoonaa ihmistä tulee tarvitsemaan humanitaarista apua tämän vuoden aikana.

Etelä-Sudanissa viimeisen neljän vuoden aikana kaksi miljoonaa ihmistä on paennut konfliktia ja maan sisäisiä pakolaisia on 1,9 miljoonaa.

 

Kirkkojen maailmanneuvoston pääsihteeri Olav Fykse Tveit toteaa, että lapset, nuoret miehet ja naiset ovat kärsineet eniten. Miljoonat naiset kohtaavat seksuaalista väkivaltaa kriisialueilla. Paikalliset kirkot ovat läsnä ja tukevat ihmisiä vaikeissa tilanteissa.

 

Kardinaali Kurt Koch, kristittyjen ykseyden edistämisen neuvoston presidentti Vatikaanissa, on välittänyt paavin toiveen, että kristityt kaikista kirkoista, muiden uskontojen edustajat ja kaikki hyväntahtoiset ihmiset liittyisivät aloitteeseen sopivaksi katsomallaan tavalla.

 

Pääsihteeri Olav Fykse Tveitin

 

 Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.