SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Seitsemän viikkoa vedelle - kotimaassa ja kansainvälisesti vaalitaan puhdasta vettä paaston aikana

Kuva:Peter H /PixabayKirkkojen maailmanneuvoston ekumeenisen vesiverkoston kampanja kutsuu pohtimaan veden merkitystä pääsiäispaaston aikana. Seven Weeksfor Water -kampanjaa (Seitsemän viikkoa vedelle) on vietetty vuodesta 2008 ja se tarjoaa viikottaista teologista pohdintaa ja aiheeseen liittyvää muuta aineistoa. Maanantaina 22. maaliskuuta on Maailman vesipäivä.
Kristillisen perinteen mukaan paaston aika on aika valmistautua Kristuksen kuoleman ja ylösnousemuksen juhlaan. Tänä aikana monet ihmiset harjoittavat maltillisuutta tai itsensä kieltämistä keskittyäkseen katumukseen ja pyhittämään itsensä Jumalalle. Vaikka vedellä on kristillisessä perinteessä vahva hengellinen merkitys Jumalan lahjana, ympäri maailmaa ihmisten väärinkäyttö ja saastuminen uhkaavat tätä välttämätöntä resurssia, ja miljardeilla ei ole pääsyä puhtaaseen veteen.

Kirkkojen maailmanneuvoston Oikeuden ja rauhan pyhiinvaellus keskittyy  Pohjois-Amerikan alueeseen vuonna 2021. Seitsemän viikkoa vie meidät pyhiinvaellukselle tarkastelemaan veteen liittyviä oikeudenmukaisuuskysymyksiä Pohjois-Amerikassa. Oppaina toimii teologeja ja aktivisteja erilaisista ​​uskonnollisista perinteistä.

Aineistot osoittavat, että Pohjois-Amerikassa on erilaisia ​​veteen liittyviä vakavia haasteita:
- puhtaan veden turvaaminen käsienpesuun COVID-19: n ja muiden sairauksien varalta;
-  amerikkalaiset kaupunkien lyijyn saastuttamat juomavedet;
- lohen ja muiden makeanveden kalojen uimavedet;
- maanalaisten juomavesilähteiden suojaaminen maatalouden, öljyn ja maakaasun aiheuttamalta saastumiselta;
- pohjaveden ehtyminen liiallisen maatalouden seurauksena, joka uhkaa pohjaveden saatavuutta tuleville sukupolville;
- pyrkimys estää pyhien vesien tuhoutuminen fossiilisten polttoaineiden kuljettamisella, koska länsimaiden kasvihuonekaasupäästöjen aiheuttamat kuivuudet yleistyvät;
- padot, jotka turhaan tuhoavat jokia sekä niistä riippuvaisia ​​olentoja, samalla kun niillä on parhaimmillaankin vaatimaton panos paikalliseen talouteen, ja
- tuomitaan veden hyödyntäminen siihen pisteeseen asti, että keinottelijat käyvät nyt kauppaa vesifutuurilla Wall Streetillä, jonka voi nähdä  Jumalan elämän lahjan lopullisena väärinkäyttönä.

keskittyy tänä vuonna myös puhtaan veden vaalimiseen.


Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.