SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Ekumeeninen kirkkohetki Pyhässä Joosefissa

Katolinen Pyhän Joosefin kirkko on aikaisemmin toiminut Kuopion Männistön ev.-lut. seurakunnan kirkkona. Männistön seurakunnan pääkirkkona on 1992 valmistunut Pyhän Johanneksen kirkko, joten seurakunnan oli toimintansa järjestämisen kannalta mahdollista luopua vanhasta kirkostaan. Neuvottelut etenivät ripeästi, ja kauppakirja allekirjoitettiin 27.11.2013. 

 

Kirkko vihittiin pyhälle Joosefille 3.5.2014. Kirkon myynti oli monelle hyvin kivulias ja tunteita pintaan nostanut prosessi. Kuitenkin laajasti nähtiin myös asian positiivinen puoli ja sen ekumeeninen merkitys. Kirkko myytiin, mutta se siirtyi toisen kristillisen kirkkokunnan käyttöön ja palvelee jatkossakin jumalanpalveluskäytössä.

 

Tähän kirkkoon pääsivät nyt tutustumaan myös muut kuin kuopiolaiset. Kokousväkeä kiinnosti suuresti kaunis sakraalitila, joka ekumenian hengessä oli siirtynyt kirkkokunnalta toiselle. 

 

Kirkkoherra Francisco Garcia toivotti tervetulleeksi ja kertoi, miten kirkosta oli muotoutunut Kuopion seudun katolilaisille rakas kirkko. Iso krusifiksi oli saatu lahjoituksena, samoin puinen Neitsyt Marian patsas. Kirkko on rakennettu puusta; se henkii lämpöä ja hyvää sakraalia tunnelmaa. 

 

Hartaudessa ortodoksinen kirkkokuoro johtajanaan Anita Lintu kuljetti seurakuntaa sävelin ortodoksiseen kirkkolauluperinteeseen kauniilla tavalla. Kallaveden ev.-lut. seurakunnan pastori Anni Tanninen kertoi Kuopion kristillisten seurakuntien yhteistyöelimen neljäkymmenvuotisesta aktiivisesta toiminnasta. Metodistipastori Jori Brander johdatteli hiljaiseen rukoukseen. Tilaisuus päättyi piispalliseen siunaukseen, jonka toimittivat arkkipiispat Leo ja Kari Mäkinen sekä piispa Teemu Sippo SCJ. Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.