SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

SEN:n hallitus Helsingin vapaakirkossa

Hannu Hirvonen, Juha Lampinen, Tomi Karttunen, Markus österlund, piispa Teemu Sippo SCJ, piispa Simo Peura, Anna Hyvärinen, piispa Matti Repo, Mari Pöntinen, Perry Johansson ja Soile Salorinne.Kirkon ikkunassa on kaunis, taiteilija Leena Knuuttilan muotoilema seimiasetelma.

 

SEN:n hallitus kokoontui tänään 7.12. Helsingin vapaakirkossa Annankadulla. Seurakunnan johtaja, pastori Hannu Hirvonen kertoi, että kirkko on ollut tällä paikalla juuri 90 vuotta, sillä se valmistui 1925. Vaikuttavan alttaritaulun on maalannut Oskar Paatela. Siinä kuvataan Luukkaan evankeliumin kohtaa: Jeesus herättää lesken pojan Nainissa. Hallituksen kokous oli tämän hallituskokoonpanon viimeinen. 

 

Ensi vuonna alkaa SEN:n hallituksen uusi kolmivuotiskausi ja kokoonpano muuttuu hieman. Muun muassa piispa Teemu Sippo luopuu puheenjohtajuudesta. Uusi puheenjohtaja on arkkipiispa Kari Mäkinen.

 

Pastori Hannu Hirvonen kertoi, että on noin 1300 jäsentä, joista 300–400 on aktiivisesti mukana toiminnassa. Seurakunnassa on kerran viikossa soppakeittiö, joka kokoaa 70–100 henkilöä. 

 

Sunnuntaisin pidetään jumalanpalvelukset suomeksi, englanniksi ja kongolaisten jumalanpalvelus lingalan kielellä. Lähetystyön tukeminen on keskeisellä sijalla. Seurakunta tukee yhdeksän lähetin työtä. Moni lähetti toimii raamatunkäännöstyössä. Kirkko on myös suosittu musiikkitapahtuminen paikkana, erityisen paljon musiikkitarjontaa on adventin aikana.

 

Teksti ja kuvat: Sirpa-Maija VuorinenSuomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.