SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

SEN:n hallitus kokoontui Andreaskyrkanissa

Vasemmalta Jooa Sotejeff-Wilson. Takana Raimo Goyarrola, Tomi Karttunen, Stefan Salonen, piispa Arseni, arkkipiispa Kari Mäkinen, piispa Matti Repo, Jan Edström, Mari-Anna Pöntinen, Soile Salorinne, Perry Johansson, Anna Hyvärinen.

Suomen Ekumeenisen Neuvoston hallitus kokoontui 16.12.2016 Helsingin Andreaskyrkanissa, joka on ruotsinkielisen vapaaseurakunnan kirkko ja maamme vanhin käytössä oleva ruotsinkielinen kirkkorakennus. Hallitus ja SEN:n henkilökunta saivat muun muassa kuulla seurakunnan aktiivisesta auttamistoiminnasta.

 

Seurakunnalla on ikää 135 vuotta ja kirkolla 130 vuotta. Johtava pastori Stefan Salonen kertoi toiminnasta, jossa elämän leipää jaetaan hengellisessä ja konkreettisessa muodossa. Stefan mainitsi myös, että seurakunnan ruokapalvelutoiminnan kautta hän on saanut lempinimen ”leipäpappi”.

 

Seurakuntaan kuuluu 140 jäsentä, ja vähintään puolet on aktiivisesti toimintaan osallistuvaa väkeä. Seurakunnassa pidettiin unelmatyöpaja, jossa jokainen sai unelmoida, että mitä haluaisi toteuttaa. Pastori Salonen kertoi, että hänelle tuli mieleen, että eräänä päivänä Jeesus kysyy, että mitä olet tehnyt alastomille, nälkäisille, vangeille jne. Hän haluaisi voida vastata, että on tehnyt ainakin jotain.

 

Vuonna 2014 ruokajakelua valmisteltiin ja vuoden 2015 helmikuussa aloitettiin säännöllinen ruokajakelu ja siitä alkaen tähän päivään on ruokaa jaettu noin 10 000 hengelle.

 

– Minulla oli unelma, mutta Jumalalla oli visio. 30 vapaaehtoista työskentelee tässä projektissa viikoittain ja listoilla on toistasataa sitoutunutta henkilöä. 

– Ruokajakeluun tulee monenlaisia avuntarvitsijoita. Valtaosa heistä on hyvin kiitollisia saamastaan avusta ja kaikki sujuu hyvin. 

– Silloin tällöin saamme kuitenkin muistella Jaakobin kirjeen 3 luvun kohtaa, jossa kehotetaan pitämään kieli kurissa. 

 

Stefan Salonen muistutti vielä siitä, että valtavia määriä leipää heitetään pois liikkeistä. Leiväntoimittajille on tärkeätä, että juuri heidän merkkinsä on esillä kaupassa. Aina toimitetaan uutta hyllyyn ja aikaisemmat saavat poistua. 

– Näistä poistoista riittää jaettavaa ruokajakelussamme ja toivottavaa on, että kaikki hävikki tulisi käyttöön.

 

Andreaskyrkanin ruokajakelun vaikuttava tunnus piirtyi SEN:n hallituksen jäsenten mieliin, kun pastori Salonen heijasti sen näkyville.

 

Stefan Salonen kertoi myös Ekumeenisen Vastuuviikon kahvilakaravaanin huipennuksesta sunnuntaina 30.10, jolloin kokoonnuttiin monikieliseen jumalanpalvelukseen Andreaskyrkanilla.

 

Rukoushetken jälkeen siirryttiin kokoustiloihin käsittelemään hallituksen listalla olleita asioita.

 

Sirpa-Maija VuorinenSuomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.