SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

SEN:n hallitus kokoontui San Damianossa – lähempänä kuin Italiassa

 

Suomen Ekumeenisen Neuvoston hallitus ja henkilökunta tutustui 1.6.2015 San Damianon yhteisöön Lapinjärven Porlammilla. Dosentti Pauli Annala ja puolisonsa Eeva Vitikka-Annala ovat pyhän Franciscuksen esimerkin innoittamina perustaneet osuustoimintaperiaatteella toimivan ekumeenisen yhteisön luonnonkauniille paikalle Lapinjärven Porlammin kylään.

 

on sisäisen ja ulkoisen rakentumisen paikka siinä samassa hengessä, minkä valaisemana Franciscus ryhtyi korjaamaan San Damianon kappelia Assisin reunamilla. Kuten San  Damianon kappelissa 1200-luvulla, myös San Damianon osuuskunnassa kutsu Herran huoneen korjaamiseen ymmärretään kutsuna niin mielen sisäisen huoneen kuin ulkoisen Herran huoneen rakentumiseen.

 

Pauli Annala kertoi omasta tiestään pyhän Franciscuksen jalanjäljissä 1980-luvun alkupuolelta tähän päivään. Annalat ovat hankkineet vanhan maatilan rakennuksineen kauniilta paikalta ja kunnostaneet paikan hiljaisuuden ja rakentumisen keitaaksi. Vanha navetta palvelee majoitus- ja kokoustilana ja vanha hirsinen savusauna kappelina.

 

SEN:n hallitus ja henkilökunta saivat San Damianon väeltä ystävällisen vastaanoton ja kokousasioiden käsittely sujui hyvässä ekumeenisessa hengessä herkullisten talon tarjoilujen lomassa.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.