SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

SEN:n Nuorisojaoston 80-vuotista taivalta muisteltiin Jollaksessa

SEN:n Lapsi- ja nuorisotyönjaoston (ent. Nuorisojaosto) 80-vuotista historiaa muisteltiin Nuutinpäivänä 13.1.2019 Helsingissä hotelli Jollas89:ssä.

Jaoston varapuheenjohtaja Sami Lehto, ylidiakoni Juha Lampinen, pastori Marjut Mulari ja veli Gabriel Salmela johdattelivat juhlaväen ekumeeniseen alkuhartauteen. Hartauspuheessaan Sami Lehto kiteytti ekumeniasta jotain olennaista todetessaan, että ekumenia ei suinkaan ole harvojen harrastus, vaan Jeesuksen kaikille kristityille antaman tehtävän toteuttamista maailmassa.

Iltapäivä jatkui herkullisen ruoan parissa hotellin ystävällisestä palvelusta nauttien. Sirpa-Maija Vuorisen johdolla nuorisojaostolaiset useilta vuosikymmeniltä kulkivat yhdessä muistojen bulevardia ekumeenisen nuorisoliikeen vaiherikkaaseen historiaan. Nuorisojaostolaiset eri vuosikymmeniltä; Kalevi Virtanen, Outi Piiroinen-Backman, Leena Märsylä, Juha Lampinen ja Larissa Franz-Koivisto, valottivat omia muistojaan ekumeenisesta nuorisotoiminnasta. Poliitiikka, ajatusvirtaukset ja ideologiat ovat vaihtuvaisia, mutta ekumeeninen vieraanvaraisuus ja kristittyjen väliset kohtaamiset kansainvälisesti ja kotimaassa ovat aina olleet arvokkaita nuorille ihmisille henkilökohtaisesti, kirkkojen kasvatustyötä tekeville ja kirkoille yhteisesti.

Juhlassa kuultiin myös, että Sirpa-Maija Vuorisella on työn alla jaoston historiikki, johon hän ottaa vastaan muistoja ja valokuvia entisiltä jaostolaisilta. Näitä voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen , tai olla suoraan yhteydessä Sirpa-Maijaan.


Entisiä ja nykyisiä nuoria ryhmäkuvassa.Alkuhartauteen johdattelivat veli Gabriel Salmela, Marjut Mulari, Sami Lehto ja Juha Lampinen.SEN:n pääsihteeri Mari-Anna Auvinen ja Lapsi- ja nuorisotyön jaoston varapuheenjohtaja Sami Lehto.Sirpa-Maija Vuorisen johdolla muisteltiin Nuorisojaoston vuosikymmeniä.

Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.