SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

SEN:n pääsihteeri ihmettelee Protu-leirien saamaa huomiota


Ekumeenisen neuvoston pääsihteeri, ortodoksisen kirkon pappi Heikki Huttunen ihmettelee Prometheus-leirien saamaa säännöllistä julkisuutta uutisissa. Hän kysyy, onko syy uskontoneutraaliuden ihannoinnissa.

– Ajatus spontaanista kannanotosta syntyi, kun viikonvaihteessa (12.-13.7.2014) radiouutisissa kerrottiin, että Prometheus-leirejä on järjestetty jo kaksikymmentä vuotta. Ne pääsevät joka kesä aika hyvin esille, Kotimaa24:ään yhteyttä ottanut Huttunen sanoo.

 

– Onko Prometheus-leiri kiinnostava juuri sen vuoksi, että sen ajatellaan olevan uskonnoton vaihtoehto rippikoululle? Että se siksi olisi jotenkin enemmän tulevaisuuden juttu? Jos näin on, haluaisin sitä kritisoida, Huttunen pohtii.

 

Lue lisää:Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.