SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Stuerttihaku käynnissä Kirkkojen maailmanneuvoston yleiskokoukseen 2022

Kirkkojen maailmanneuvosto (KMN) hakee stuertteja vuonna 2022 Saksan Karlsruhessa pidettävään 11. yleiskokoukseen aikavälillä 21.8. – 10.9.2022. Kokouksen teema on "Christ´s Love moves the world to reconciliation and unity".

 

Yleiskokous alkaa 31.8. mutta sitä ennen stuertit osallistuvat ekumeeniseen koulutusjaksoon ja Ecumenical Global Gathering of Young People (EGGYP) -tapahtumaan, jossa tulee olemaan koolla yhteensä 160 erilaisista taustoista, eri kirkoista ja maista tulevaa 18–30-vuotiasta nuorta.

 

Kirkkojen maailmanneuvosto on kirkkojen kansainvälinen yhteistyöelin, johon kuuluu 350 jäsenkirkkoa. Organisaatio edustaa yli 500 miljoonaa kristittyä. Yleiskokous on KMN:n korkein päätöksentekoelin, ja se järjestetään noin seitsemän vuoden välein. Yleiskokouksen stuerttina saat ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea kansainvälisen, ekumeenisen kokouksen käytännössä. Saat tilaisuuden oppia uutta ja verkostoitua kansainvälisesti.

 

Stuertin tulee olla 18https://www.ekumenia.fi/etusivu/ajankohtaista_-_aktuellt/stuerttihaku_kaynnissa_kirkkojen_maailmanneuvoston_yleiskokoukseen_202230-vuotias, ekumeniasta kiinnostunut, englanninkielen taitoinen (muu kielitaito on myös eduksi) ja valmis työskentelemään pitkiä ja epäsäännöllisiä päiviä. Stuertit ovat keskeinen osa konferenssin onnistumisessa ja tehtäviin kuuluu mm. käytännön kokousjärjestelyissä ja viestinnässä avustamista.

 

KMN tarjoaa stuerteille täyden ylläpidon ja majoituksen. Stuerttihakemukseen KMN:lle tarvitaan oman kirkon suositus ja ekumeenisen toimijan suositus, jota hakija voi tiedustella SEN:sta.

 

Toimithan nopeasti, sillä hakemusten liitteineen tulee olla perillä KMN:ssa 10.4.2021.

Lue lisää (englanniksi):

 

D
  

 

 
Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.