SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Suomalainen ekumenia esillä Pietarissa 

Journalistit Svetlana ja Aleksander Burov Helsingin Vanhan kirkon edessä Ekumeenisen rukousviikon avaushartauden jälkeen 18.1.2013. Keskellä pääsihteeri Heikki Huttunen.

 

Pietarin ortodoksisen hiippakunnan aikakauslehti , Elävää vettä, kertoo Kristittyjen ykseyden ekumeenisesta rukousviikosta Suomessa. On uutisarvoista, että ekumenia saa myönteistä huomiota laajalle leviävässä mediassa.

 

Matja Lasarenko ja Sosina Betre Tadesse kantoivat Ekumeenisen rukousviikon julistetta rukousviikon kirkkovaelluksessa 18.1.2013 Espoossa ja olivat myös mukana Filoksenia ry:n monikulttuurisen toimintakeskus Trapesan liturgiassa ja kirkkokohveilla sunnuntaina 20.1. Siellä puheenvuoron käyttivät rukousviikon merkeissä teol. yo Kira Hatanpää ev.-lut. kirkosta, pastori Taiwo Adeleke the Redemed Christian Church of God -kirkosta, teologi Pekka Leivo Helluntaikirkosta ja kasvat.yo. Maija Nuorteva ort. kirkosta. Kuva: Maija Nuorteva.Kirkolliset journalistit Aleksander ja Svetlana Burov kävivät pääkaupunkiseudulla rukousviikon alkupäivinä.

 

He kertovat värikkäästi ja välittömästi kohtaamistaan ihmisistä ja ilmiöistä.

 

He kiinnittävät erityistä huomiota asioihin, jotka eivät ole yhtä itsestään selviä heillä kuin meillä, tai joista Suomi ei ole tunnettu, kuten luterilaisen kirkon ulkoasiain osaston teologin Tomi Karttusen myönteinen suhtautuminen maahanmuuttoon, helluntailaisten teologien Pekka ja Ulla Leivon hyvä ortodoksisen kirkon tuntemus, nuoren pastori Hanni Raiskion vahva ote hengellisenä johtajana ja ekumeeninen juhlahetki ortodoksisessa rukoushuoneessa.

 

Klikkaa kuvia, niin ne avautuvat uuteen ikkunaan.

 

 Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.