SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Suomalaista ekumeniaa esiteltiin Ekumeenisessa patriarkaatissa

Turun ja Suomen arkkipiispa Kari Mäkinen, Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leo ja Helsingin piispa Teemu Sippo SCJ vierailivat Konstantinopolin ekumeenisessa patriarkaatissa patriarkka Bartolomeos I:n kutsusta 23.–28. helmikuuta. ”Te annatte vierailullanne muulle kristikunnalle hyvän esimerkin ei vain kirkonjohtajien vaan myös kokonaisten kirkkojen keskinäisestä yhteydestä”, sanoi patriarkka Bartolomeos ottaessaan vieraansa vastaan patriarkaatin keskuksessa.
  

 

Patriarkka kertoi useilla Suomen-vierailuillaan oppineensa tuntemaan suomalaista ekumeniaa ja olevansa ylpeä Suomen ortodoksisesta kirkosta.

 

Arkkipiispa Kari Mäkinen sanoi yhteisen vierailun jakautumattoman kristikunnan historian merkkipaikoilla olevan myös tärkeä ikkuna kirkkojen yhteiseen historiaan. ”Matka on ollut osa yhteistä ekumeenista matkaa, jossa opimme toisten kirkkojen kokemuksista ja myös oman kirkon perinteeseen avautuu uusia näkökulmia.”

 

Lue lisää, klikkaa

 Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.