SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Suomen Ekumeeninen Neuvosto kokoontui kevätkokoukseensa Kauniaisissa 

Kauniaisten ev.-lut. kirkko. Kuva: Sara Torvalds.

Suomen Ekumeeninen Neuvosto kokoontui sääntömääräiseen kevätkokoukseensa Kauniaisten ev.lut. seurakuntien kirkolla maanantaina 21.3.2022. Ensimmäistä kertaa kokous järjestettiin niin sanotusti  hybriditoteutuksena, joka tarkoittaa sitä, että  osa jäsen- ja kumppanuusyhteisöjen yleiskokousedustajista kokoontui paikan päällä ja osa osallistui kokoukseen etäyhteyden välityksellä.

 

Pastori Daniel Nyberg ja kirkkoherra Mimosa Mäkinen Kauniaisten ev.-lut. seurakunnista.Kauniaisten ev.lut. kirkon kirkkosali. Kuva: Sara Torvalds.Kokouksen toivottivat kirkkosaliin tervetulleeksi Kaunaisten suomalaisen ev.-lut. seurakunnan kirkkoherra Mimosa Mäkinen ja Kauniaisten ruotsinkielisen ev.-lut. seurakunnan pastori Daniel Nyberg. He pitivät kokousväelle aamurukoushetken ja esittelivät hieman kirkkonsa upeaa taidetta ja seurakuntiensa toimintaa. Luonnonvaloa upeasti hyödyntävä kirkkoarkkitehtuuri pääsi oikeuksiinsa aurinkoisena kokouspäivänä. Kauniaisten ev.-lut. kirkosta voi lukea ja katsella kuvia esimerkiksi .  Kuultiin myös kaunialaisten seurakuntanuorten somehitiksi noussut musiikillinen taidonnäyte ”Yhtä”, jonka pääsee kuuntelemaan .

 

Kokouksen avasi ja päätti Neuvoston hallituksen varapuheenjohtaja, piispa Matti Repo (lut.) ja vastuuvapauden myöntämiseen asti puheenjohtajaksi kokous valitsi pastori Leena Huovisen (lut.).  Kokouksessa käsiteltiin vuosikertomus ja tilinpäätös vuodelta 2021, myönnettiin hallitukselle ja muille vastuullisille vastuuvapaus menneen toimintavuoden osalta ja hyväksyttiin käyttöön yhdistyslain vaatima äänestys- ja vaalijärjestys tulevia (etä)yleiskokouksia silmällä pitäen.  Äänestys- ja vaalijärjestys sisältää yhdistyksen sääntöjen ja yhdistyslain määrittelemiä puitteita täydentäviä ja tarkentavia periaatteita siitä, miten etä- ja hybridikokouksia tullaan jatkossa järjestämään Suomen Ekumeenisessa Neuvostossa.

 

Kokouksen keskusteluissa nousivat vahvasti teemoiksi kirkkojen reaktiot Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa, ekumeeninen yhteistyö kriisitilanteissa ja maahamme saapuvien pakolaisten vastaanottaminen seurakunnissa. Ortodoksisella kirkolla on tässä työssä keskeinen rooli, sillä noin 70 % ukrainalaisista kokee ortodoksisen kirkon hengelliseksi kodikseen. Suomen ortodoksinen kirkko onkin avannut ukrainankielisen tiedotussivun () ja julkaissut ukrainankielisen esitteen, joka tässä myös pdf-tiedostona vapaasti hyödynnettäväksi:

 

ukraina_esite_lopullinen.pdf 

 

 

 

 

Sääntömäääräisen kevätkokouksen jälkeen iltapäivällä  jatkettiin kestävän tulevaisuuden teemoista Ilosanoma koko luomakunnalle? -kevätseminaarin merkeissä, seminaarista tulossa raporttia lähiaikoina.

 

 

Kuvassa Kauniaisten ev. lut. kirkossa ovat Vastuuviikon koordinaattori Sarah Tiainen, pääsihteeri Mayvor Wärn-Rancken ja hallituksen varapuheenjohtaja piispa Matti Repo.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.