Tammisaari
on pieni ja viihtyisä kaupunki Länsi-Uudellamaalla. Itse asiassa se on
paikkakunta Raaseporin kaupungissa. Tammisaari liitettiin Karjaan ja Pohjaan
vuosina 2008/2009 ja uuden kunnan nimeksi tuli Raasepori. Ruotsi on Tammisaaren
enemmistökieli. Pääsihteeri Mayvor Wärn-Rancken vieraili Tammisaaressa
sunnuntaina 7.5.2023 ja kertoi Suomen Ekumeenisen Neuvoston toiminnasta ja sai
samalla tietoa kaupungin seurakuntien yhteishankkeista.
- Tammisaaressa yhteistyö seurakuntien välillä on hyvää, sanoo Tuulikki Forsbäck metodistiseurakunnasta. Seurakuntien vastuuhenkilöt kokoontuvat kerran kuukaudessa tapaamaan toisiaan ja jakamaan yhteyttä toistensa kanssa.
- Tammisaaren ruotsinkielisillä seurakunnilla, Tammisaaren ev.-lut. seurakunnalla, Missionskyrkanilla, Tammisaaren metodistikirkolla ja Bethesdan kirkolla (hell.), on yhteisiä hankkeita sekä Kristittyjen ykseyden ekumeenisella rukousviikolla että Vastuuviikolla. Diakonia ja avustustyö ovat myös vahvoja kaupungissa. Vänstugan on yhdistys, johon osallistuvat kaikki neljä seurakuntaa, ja perjantaisin ennen lounasta pidetään vuorotellen hartaushetkiä. Vierailijat voivat vapaaehtoisesti osallistua hartaustilaisuuteen, joka pidetään ennen lounasta. Vänstugan on avoinna maanantaista perjantaihin. Siellä jaetaan myös leipää ja ruoka-annoksia, joita saadaan kouluista.
- Ruokapankki on toinen hanke, jossa kaikki seurakunnat ovat olleet mukana alusta asti, mutta luterilainen seurakunta kantaa päävastuun. Ruokapankki sijaitsee vanhassa liikehuoneistossa ja jakelu perustuu asiakkaiden tarpeisiin.
- Joka lauantai on yhteinen rukous, jota vapaat suunnat pitävät vuorotellen, Tuulikki Forsbäck kertoo. Sitten on myös "Raaseporin rukous", jonka järjestävät nämä kolme yhdessä. Raaseporin rukous kokoontuu 1-2 kertaa lukukaudessa. Siellä rukoillaan seurakuntien ja kaupungin tarpeiden puolesta. Kaupungilta kysytään myös, mitä tarpeita kaupungissa on, ja kaupungin edustaja osallistuu usein tapahtumaan ja esittelee teemoja, joiden puolesta rukoilla. Sitten järjestämme myös yhteisiä jumalanpalveluksia ja osallistumme toistemme jumalanpalveluksiin, Tuulikki Forsbäck mainitsee lopuksi.