SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Tammisaaressa hyvää yhteistyötä

Tammisaaren metodistikirkkoTuulikki Forsbäck

Mayvor Wärn-RanckenTammisaari on pieni ja viihtyisä kaupunki Länsi-Uudellamaalla. Itse asiassa se on paikkakunta Raaseporin kaupungissa. Tammisaari liitettiin Karjaan ja Pohjaan vuosina 2008/2009 ja uuden kunnan nimeksi tuli Raasepori. Ruotsi on Tammisaaren enemmistökieli. Pääsihteeri Mayvor Wärn-Rancken vieraili Tammisaaressa sunnuntaina 7.5.2023 ja kertoi Suomen Ekumeenisen Neuvoston toiminnasta ja sai samalla tietoa kaupungin seurakuntien yhteishankkeista.

 

 

- Tammisaaressa yhteistyö seurakuntien välillä on hyvää, sanoo Tuulikki Forsbäck metodistiseurakunnasta. Seurakuntien vastuuhenkilöt kokoontuvat kerran kuukaudessa tapaamaan toisiaan ja jakamaan yhteyttä toistensa kanssa.

 

- Tammisaaren ruotsinkielisillä seurakunnilla,  Tammisaaren ev.-lut. seurakunnalla, Missionskyrkanilla,  Tammisaaren metodistikirkolla ja Bethesdan kirkolla (hell.),  on yhteisiä hankkeita sekä  Kristittyjen ykseyden ekumeenisella rukousviikolla että Vastuuviikolla. Diakonia ja avustustyö ovat myös vahvoja kaupungissa. Vänstugan on yhdistys, johon osallistuvat kaikki neljä seurakuntaa, ja perjantaisin ennen lounasta pidetään vuorotellen hartaushetkiä. Vierailijat voivat vapaaehtoisesti osallistua hartaustilaisuuteen, joka pidetään ennen lounasta. Vänstugan on avoinna maanantaista perjantaihin. Siellä jaetaan myös leipää ja ruoka-annoksia, joita saadaan kouluista.

 

- Ruokapankki on toinen hanke, jossa kaikki seurakunnat ovat olleet mukana alusta asti, mutta luterilainen seurakunta kantaa päävastuun. Ruokapankki sijaitsee vanhassa liikehuoneistossa ja jakelu perustuu asiakkaiden tarpeisiin.

 

- Joka lauantai on yhteinen rukous, jota vapaat suunnat pitävät vuorotellen, Tuulikki Forsbäck kertoo. Sitten on myös "Raaseporin rukous", jonka järjestävät nämä kolme yhdessä. Raaseporin rukous kokoontuu 1-2 kertaa lukukaudessa. Siellä rukoillaan seurakuntien ja kaupungin tarpeiden puolesta. Kaupungilta kysytään myös, mitä tarpeita kaupungissa on, ja kaupungin edustaja osallistuu usein tapahtumaan ja esittelee teemoja, joiden puolesta rukoilla. Sitten järjestämme myös yhteisiä jumalanpalveluksia ja osallistumme toistemme jumalanpalveluksiin, Tuulikki Forsbäck mainitsee lopuksi.

 Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.