SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Tilaa epäilijöille ja etsijöille -  Turun Tuomasmessu 30 vuotta

Turun Tuomasmessu viettää 30-vuotisjuhlaa vuonna 2020. Turussa Tuomasmessu lähti aikanaan liikkeelle Varissuon kirkosta, missä järjestettiin myös 30-vuotisjuhlamessu 26.1.2020.  Liturgina ja saarnaajana ovat Turun Tuomasmessun alkuaikojen ”isät” Lasse Vahtola ja Jorma Kalajoki. Mukana on eri yhteisöjen ja kirkkokuntien edustajia: Varsinais-Suomen Pipliaseura, Turun Helluntaiseurakunta, Pelastusarmeija ja Raamattu Puhuu-seurakunta ja Turun Katariinanseurakunta.

 

ThomasGroove -bändi vastasi messumusiikista. Runsaat yhteislaulut innostivat selvästi parinsataa osallistujaa ja tunnelma oli katossa ylistysmusiikin tahtiin.

 

Messun jälkeen tarjottiin kakkukahvit ja Turun Tuomasmessun alkuajoista mukana olleet muistelivat, miten Tuomasmessu sai alkunsa ja millaisin ajatuksin sitä alettiin järjestää.  90-luvun loppuvaiheessa Turun Tuomasmessu eli kukoistuskauttaan, messuissa kävi säännöllisesti yli 1000 osallistujaa Mikaelinkirkossa. Vastaavanlaisia vaihtoehtomessuja ei vielä tuolloin ollut Turun alueen seurakunnissa.

 

Nykyään Turun Tuomasmessut ovat osa SEN:n kumppanuusjärjestön, toimintaa yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa. Suomen Liikemiesten Lähetysliitto viettää Turun Tuomasmessun tavoin juhlavuottaan. Suomen vanhimpana kristillisenä liikemiesjärjestönä se on palvellut yrittäjiä ja elinkeinoelämän palveluksessa olevia jo sadan vuoden ajan.

 

Kuvat: Hanna LehtoSuomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.