SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Toivoa on - Aleppon kaksi piispaa ehkä kuitenkin elossa 

 

Aleppon kaksi piispaa, syyrialais-ortodoksinen metropoliitta Mar Gregorios Yohanna Ibrahim ja kreikkalais-ortodoksinen metropoliitta Boulous Yazigi ovat “luotettavien raporttien” mukaan elossa.

 

Tuntemattomat taistelijat . Heistä ei ole esitetty lunnasvaatimuksia eikä heidän kunnostaan ole saatu varmaa tietoa. Siksi monet ovat jo heittäneet toivon koskaan nähdä heitä elossa. Viime viikkoina on kuitenkin tippunut tietoja, että olisivat hengissä. Kansainväliset uutistoimistot ovat 12.11. välittäneet Turkin hallituksen tiedustelutietojen perusteella informaatiota, että piispoja pitää vankinaan edelleen sama tshetsheenitaistelijaryhmä, jonka arveltiin alun perinkin kaapannen heidät.

 

Piispojen kaappauksella on tärkeä merkitys, sillä he edustavat maan kahta vanhinta ja suurinta kristittyjen ryhmää, syyrialaisortodokseja ja kreikkalaisortodokseja. Näitä kirkkoja ei Syyriassa samasteta länsimaiden politiikkaan, kuten helposti tapahtuu katolisen kirkon ja protestanttien kohdalla. Molempien kirkkojen johto Damaskoksessa on kuitenkin esiintynyt presidentti Bashar al-Assadin rinnalla. Piispojen kaappaus vahvistaa pelkoja siitä, että kapinallisten joukossa on ääriaineksia, joille muslimien ja kristittyjen vuosisatainen rinnakkainelo Syyriassa ei ole myönteinen arvo.

 

Busanissa 29.10.-8.11.2013 kiinnitettiin näkyvää huomiota piispojen kaappaukseen. Se nähtiin kaikkien kristittyjen turvallisuutta ja erilaisten väestöryhmien rinnakkaineloa uhkaavana toimena. KMN:n yleiskokous valitsi metropoliitta Bouloksen veljen, Antiokian patriarkka Johannes Yazigin yhdeksi järjestön seitsemästä presidentistä. Erityisen koskettavaa oli, kun yleiskokouksen päätösjumalanpalveluksessa evankeliumi luettiin arabiaksi ja sen yhteydessä laulettiin Halleluja syyrialaisella, metropoliitta Yohanna Ibrahimin opettamalla sävelmällä.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.