SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Turun Kristuspäivä oli ekumeeninen kohtaaminen

Turussa 2.12.2017 vietetty oli myös vahva ekumeeninen kohtaaminen. Kristus ja rukous olivat luonnollisesti keskeiset tässä nyt toista kertaa vietetyssä valtakunnallisessa tapahtumassa, ja päivän yhteiskunnallinen ulottuvuus oli vahva: rukoiltiinhan siellä oman asuinympäristön ja koko Suomen puolesta.

 

Mutta myös ekumeenisuus oli ikään kuin itsestään selvänä kaikessa mukana. Se näkyi järjestäjien kokoonpanoissa, se heijastui musiikissa ja esiintyjissä, se oli tunnettavissa kohtaamisissa.

 

Ekumeenisessa liikkeessä rukous onkin jo perinteisesti kristittyjä yhteen liimaava tekijä. Ajatellaanpa vaikka yhteistä rukousviikkoa tammikuussa.

 

Turussa rukouksen yhdistävä voima kosketti erityisesti kahdessa hetkessä.

 

Ensimmäisessä luterilainen piispa Tapio Luoma ja katolinen piispa Teemu Sippo rukoilivat yhdessä. Yhteisiä rukouksia on toki nähty, mutta tällä kertaa tuntui erityisesti, että molempien sydämeltä kumpusi syvältä ja aidosti viesti, kun he rukoilivat siunausta toistensa kirkoille. Se ei ollut pakollista sanoitusta, vaan siinä olivat koko sielu ja henki mukana.

 

Piispojen rukous nähtävissä .

 

Toinen, ekumeenis-yhteiskunnallisesti koskettava hetki oli yhteinen rukous, johon osallistui myös pääministeri Juha Sipilä.

 

Käytettyään hyvin henkilökohtaisen puheenvuoron Sipilä piti Suomen lippua Jippii-lapsikuorolaisen rukoillessa, ja vieressä seisoi Suomen kristillisten kirkkojen edustajia. Näkymä jäi mieleen: se kertoi läsnä olleille paljon.

 

Thorleif Johansson

Kuvat: Kristuspäivän facebook-sivu
Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.