SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Vastuuviikon webinaari, Pafo, seminaareja - syksyllä 2020 tapahtuu SEN:ssa

Tässä on poimintoja kaikille avoimista tilaisuuksista, tarkemmat tiedot ja ilmoittautumislinkit päivitetään verkkosivustollemme. Tilannetta fyysisten kokoontumisten järjestämisen suhteen arvioidaan kesän jälkeen tuolloin voimassa olevien rajoitusten puitteissa, tähän on koostettu tämän hetkiset suunnitelmat. 

 SEN:n toimisto on suljettu kesäloman ajaksi 1.-30.7.2020.

Tervetuloa kuulemaan ihmisoikeuspuolustajia webinaariin 8.9.

Ekumeenisen vastuuviikon () webinaarissa ti 8.9.2020 klo 13:00- 15:00 kuullaan kampanjan lähettiläinä toimivia ihmisoikeuspuolustajia. Webinaarin tallenne tai sen osiot sopivat käytettäviksi seurakuntien tilaisuuksissa ja oppitunneilla. Ilmoittautumiset webinaariin 31.8. mennessä:
Lisätietoa myös Facebookissa: 

 

Paikallisekumeeninen foorumi Turussa 26.9.
Ystävyysseurakunta – mitä yhteistyö antaa ja ottaa?

Paikallisekumeeninen foorumi kokoaa ekumeniasta kiinnostuneen seurakuntaväen tällä kertaa Turkuun. Päivän aikana vaihdetaan kuulumiset kristittyjen yhteisestä toiminnasta seurakunnista eri puolilta

Suomea, kuullaan mm. asiantuntija-alustuksia ortodoksisesta ja karjalaisesta kulttuurista ja hyviä kokemuksia ekumeenisesta ystävyysseurakuntatoimin­nasta luterilaisesta Turun Martinseurakunnasta ja Ilomantsin ortodoksisesta seurakunnasta.
Ilmoittautumiset foorumiin 4.9. mennessä:


Tulossa myös:

- Näkökulmia ekumeeniseen missiologiaan -kirjan julkistamistilaisuus 15.9. klo 17 Mikael-sali (Et

eläranta 8, Helsinki). Kirjan ovat toimittaneet Mari-Anna Auvinen ja Jyri Komulainen, julkaisija Kirkon tutkimuskeskus ja SEN. Tilaisuuden avaa arkkipiispa Tapio Luoma.

 

- Miten vastaamme ilmastohaasteeseen? Kirkot tekevät tulevaisuutta -seminaari 21.9. klo 10-12.15  Mikael Agricolan kirkossa Helsingissä. Tilaisuudessa julkistetaan Sofia Forum Suomi -ilmastofoorumin loppuraportti. Mukana mm. akateemikko Markku Kulmala ja Elävä Itämeri -säätiön hallituksen puheenjohtaja Saara Kankaanrinta.

 

- Luomakunnan aika 1.9.-4.10. Ajanjaksoa voi viettää järjestämällä oman tilaisuuden ja liittymällä kansainvälisen ekumeenisen yhteisön rukouksiin. Rukousten suomennokset ovat tulossa verkkosivustollemme kesän jälkeen.

 

- Syysseminaari Rukouksen voima kantaa; kriisiaika ja hengellinen ykseys. 6.10. Oulussa

 

- Ekumeeninen lähetyspyhä 10.–11.10.2020. Lähetyspyhän teema on Rakkauden kaksoiskäsky, materiaali on tulossa sivuillemme. Lue lisää:

 

- Ekumeenista Vastuuviikkoa vietetään 18.-25.10.2020 teemalla Ihmisoikeuspuolustajat. Ihmisoikeuspuolustaja on henkilö, joka puolustaa ihmisoikeuksia rauhanomaisesti. Vastuuviikolla

 on lähettiläinä ihmisoikeuspuolustajia. Syksyn 2020 aikana lähettilään voi kutsua vierailulle seurakuntaan, oppilaitokseen tai muuhun tilaisuuteen. Vierailu on mahdollista toteuttaa myös etäyhteyden välityksellä. Vierailu on tilaajalle maksuton. Lähettilään varaaminen: .

 

- Kristittyjen ykseyden ekumeeninen rukousviikko 18.-25.1.2021. Vuoden 2021 kansainvälinen materiaali on valmisteltu Grandchampin luostariyhteisössä Sveitsissä. Viikon teema on Pysykää minun rakkaudessani, niin tuotatte paljon hedelmää (vrt. Joh.15:5-9). .

 

Tapahtumatietoja päivitetään sivustollemme:

 

Etsimme ketkosihteeriä

Lisätietoja ja hakulomake verkossa:

 
Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.