SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Viides päivä: Antaen Sanan muuttaa itsensä

”…sillä se sana, jonka olen teille puhunut, on puhdistanut teidät.”

(Joh. 15:3)


5. Moos. 30:1120 Jumalan sana on teidän lähellänne

Matt. 5:112 Autuaita olette te

 

Mietiskely

Jumalan Sana on hyvin lähellä meitä. Se on siunaus ja lupaus onnellisuudesta. Jos me avaamme sydämemme, Jumala puhuu meillä ja kärsivällisesti muuttaa sen, mikä tekee meissä kuolemaa. Hän ottaa pois sen, mikä estää tosielämän kasvun samalla tavalla kuin viininviljelijä leikkaa viiniköynnöstä.

 

Raamatun tekstien säännöllinen mietiskely yksin tai ryhmässä muuttaa muotoamme. Monet kristityt rukoilevat autuaaksijulistuksen joka päivä. Autuaaksijulistus paljastaa meille onnen, joka on kätketty siltä mikä ei ole vielä täyttynyt. Onni on kärsimyksen tuolla puolen: autuaita ovat ne, jotka Hengen koskettamina eivät enää pidätä kyyneleitään vaan antavat niiden virrata ja saada siten lohdutuksen. Kun he löytävät sisimpäänsä kätketyn lähteen, heissä kasvaa samalla oikeuden nälkä ja jano toimia maailmanrauhan puolesta yhdessä toisten kanssa.

 

Meitä kutsutaan jatkuvasti uudistamaan sitoumuksemme elämän puolesta ajatuksissamme ja teoissamme. Toisinaan voimme jo tässä ja nyt saada esimaun siitä siunauksesta, joka tulee täyttymään aikojen lopulla.

 

Rukoile ja tee työtä, että Jumala saisi hallita.

Läpi koko päiväsi

Anna Jumalan Sanan hengittää elämää työhösi ja lepoosi.

Säilytä kaikessa sisäinen hiljaisuus

pysyäksesi Kristuksessa.

Täyty autuaaksijulistuksen hengessä,

ilossa, yksinkertaisuudessa, armossa.


Grandchampin yhteisön sisaret rukoilevat nämä sanat päivittäinRukous

Kiitetty olet sinä, Jumala Isämme,
sanasi lahjasta pyhissä kirjoituksissa.
Kiitetty olet sinä sen muutoksen tuovassa voimassa.
Auta meitä valitsemaan elämä ja ohjaa meitä Hengelläsi,
että voisimme kokea sen onnen, jonka sinä niin kovin haluat jakaa kanssamme.

 

 Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.