SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Webinaari uskonto- ja katsomusdialogista peilaten Aatos ja Amine -elokuvaan 20.8.2020

USKOT-foorumi ja Rauhankasvatusinstituutti järjestävät webinaarin uskonto- ja katsomusdialogista peilaten Aatos ja Amine -elokuvaan. Webinaarin moderaattorina toimii USKOT-foorumin uskonnonopetusjaoston puheenjohtaja, Helsingin juutalaisen yhteiskoulun opettaja Daniel Weintraub.

 

Panelistit:

Salma Heib, Espoon kaupungin nuorisovaltuutettu 

Reetta Huhtanen, Aatos ja Amine -elokuvan ohjaaja

 Susi Nousiainen, koulutussuunnittelija, Rauhankasvatusinstituutti

 

Ilmoittautuminen 18.8.2020 mennessä osoitteeseen .

Ilmoittautuneet saavat linkin tapahtumaan sähköpostitse.

 

Webinaarissa keskustellaan elokuvan teemoista monesta eri näkökulmasta:

pohditaan uskonto- ja katsomusdialogin merkitystä yhdenvertaisuuden lisäämisessä, mediakasvatuksen keinoja nuorisotyössä sekä dialogin roolia arkipäiväisessä elämässä. Webinaari itsessään on myös katsomusdialogia. Webinaarin lopuksi osallistujat voivat esittää kysymyksiä panelisteille. Katso elokuva etukäteen  ja tule mukaan dialogiin!

 

Aatos ja Amine -elokuvassa 6-vuotias Aatos ja hänen ystävänsä etsivät elämän merkityksiä Molenbeekin kaupunginosassa Brysselissä. Aatos ja Amine ovat naapureita ja asuvat samassa kerrostalossa, mutta tulevat varsin erilaisista maailmoista. He etsivät vastauksia isoihin kysymyksiin kaksin sekä moninaisten aikuisten kanssa. Aatos haluaa itselleen oman jumalan koska Aminella on jo Allah, mutta asiaa mutkistaa Aatoksen ystävä Flo, jonka mielestä ihmiset, jotka uskovat jumalaan ajattelevat kummallisesti.

 

USKOT-foorumi on uskontojen yhteistyöjärjestö, joka vaalii yhteiskuntarauhaa ja uskonnonvapautta edistämällä uskontojen välistä vuoropuhelua ja keskinäistä kunnioitusta. Suomen Ekumeeninen Neuvosto on USKOT-foorumin perustajajäsen. Rauhankasvatusinstituutti on

rauhan- ja globaalikasvatuksen asiantuntijajärjestö, joka tekee muun muassa koulutyöpajoja ja nuorisotyökoulutuksia elokuvaan liittyen.

Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.