SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Yhteisymmärrysviikko: Dialogissa ympäristön kanssa – harmonisesti yhdessä


YK:n kansainvälistä uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikkoa juhlitaan vuosittain helmikuun ensimmäisellä viikolla, tänä vuonna 31.1.-6.2. Vuositeemana  on Dialogissa ympäristön kanssa – harmonisesti yhdessä. Teeman avulla halutaan nostaa esiin sekä luontoympäristön merkitys että lähiympäristön toimijat.

 

”Dialogissa ympäristön kanssa – harmonisesti yhdessä” teema muistuttaa meitä siitä, että luontoympäristö tarvitsee meidän kaikkien yhteistyötä. Lisäksi halutaan kiinnittää huomio lähiympäristömme moninaisuuteen. Me jokainen luomme ja tuemme dialogia arkipäiväisissä kohtaamisissa. Tunnenko ja tunnistanko lähiympäristöni moninaisuuden? Teeman avulla halutaan nostaa esiin siis myös esim. kaupunginosatoimijat ja arkiset kohtaamiset:  keskustelu- ja dialogitaidot arjessa.

 

Dialogissa ei ole kyse vastapuolen voittamisesta tai oikeassa olemisesta. Dialogi on kunnioittavaa vuoropuhelua ja dialogitaitojamme kehittämällä vähennämme vihapuhetta ja yhteiskunnallista polarisaatiota. Katsomusten välisen dialogin tavoitteena on, että katsomuksia ei käytettäisi vihapuheen ja ennakkoluulojen levittämisen välikappaleina.

 

Viikolla järjestetään kymmeniä tapahtumia ympäri Suomen. Pääset tutustumaan tapahtumiin esimerkiksi Yhteisymmärrysviikon  kautta.

 

Katso koonti viikon tapahtumista .

 

Jos haluat itse järjestää tapahtuman, katso vinkkejä viikon viettoon .


Taustaa

YK:n kansainvälisellä uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikolla (World Interfaith Harmony Week) järjestetään yhteisymmärrystä edistäviä tapahtumia. YK:n yleiskokous hyväksyi lokakuussa 2010 päätöslauselman, joka julisti helmikuun ensimmäisen viikon vuosittain maailmanlaajuisen uskontojen ja katsomusten välisen yhteisymmärryksen viikoksi kaikkien uskontojen ja vakaumusten kesken.
Suomessa Yhteisymmärrysviikkoa on vietetty vuodesta 2011 lähtien. Viikkoa koordinoi Suomen Ekumeenisen Neuvoston kumppanuusjärjestö . Löydät tietoa kansainvälisestä viikosta (World Interfaith Harmony Week) täältä.


Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.