SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

YK:n päivän hartaus Helsingin tuomiokirkossa

Matti Turunen ja Middle East Music Company.YK:n päivänä 24.10.2022 Helsingin tuomiokirkossa kappalainen Maija Kuoppala totesi, että elämme raskaita aikoja mutta on tärkeää muistaa, että suurin osa ihmisistä edelleen haluaa elää rauhassa. Kuoppala johdatti myös rukoukseen YK:n puolesta. 
Ensimmäisestä Timoteuksen kirjeestä luvusta kuusi luettiin Rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivän teksti. Rukouspäivää vietetään vuosittain YK:n päivän.

Puheen piti johtava asiantuntija Martti Eirola Ulkoministeriöstä. Eirola on toiminut myös YK-rauhanturvaajana. Hän vertasi YK:n rauhanprosesseja Namibiassa ja Israel-Palestiinassa. Miksi Namibiassa onnistui, mutta Palestiinassa ei? Hän nosti esiin avaintekijöinä namibialaisten tahtotilan ja  YK:n yhtenäisyyden tukemassa namibialaisia. Yhtenäisyyttä ei kansainvälisessä yhteisössä ei ole. YK on rikki, sillä yhtenäisyyttä ei ole, totesi Eirola. Hän peräänkuuluttikin valtioiden sijaan kansalaisten, kaikkien ihmisten toimia rauhan rakentamisessa. 

Musiikista vastasivat  Matti Turunen ja Middle East Music Company sekä Johanna Almark ja Peace Caravan Ensemble. 

Hartauden järjestivät yhteistyössä Suomen YK-liitto, Kristillinen rauhanliike ja Helsingin tuomiokirkkoseurakunta.

Pääsihteeri Mayvor Wärn-Rancken, presidentti Tarja Halonen, piispa emerita Irja Askola ja Vastuuviikon koordinaattori Sarah Tiainen Helsingin tuomiokirkossa.
Johanna Almark ja Peace Caravan Ensemble.


Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.