SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Ylidiakoni Juha Lampiselle ansiomitali työympäristötyöstä  

Mitalisti Juha Lampinen.
Kuva: Valentin Kazerski

 

Ylidiakoni Juha Lampiselle luovutettiin juhlallisesti työympäristötyön ansiomitali 4.3.2012 Uspenskin katedraalissa liturgian jälkeen. Tämä on ensimmäinen työympäristötyön ansiomitali, joka on myönnetty kirkon parissa tehtävästä työstä. Mitaleita on myönnetty vuodesta 1997 ja se annetaan henkilölle hänen työpaikallaan tekemästä ansiokkaasta työstä työympäristön hyväksi. Tähän mennessä ansiomitalin on saanut 159 henkilöä. Juha Lampinen on kirkkonsa edustaja SEN:n yleiskokouksessa ja SEN:n hallituksen varajäsen.

 

Ansiomitali myönnettiin kiitoksena hyvästä ja ansiokkaasta työstä työympäristön kehittämiseksi ja osoituksena työyhteisön vastuullisuudesta. Ansiomitalin omistuskirjassa toivotaan Juha Lampiselle, että ”myönnetty mitali kannustaisi osaltanne työyhteisöänne kehittämään edelleen työympäristöänne ja erityisesti kannustaisi mitalin saajaan jatkamaan tärkeää ja ansiokasta työtään”.

 

Isä Juha Lampinen ”kirkon työntekijänä aivan hämmentyi” saamastaan mitalista ja piti lyhyen kiitospuheen.

– Sanon erään pyhän sanoin: Täällä on minun aarteeni.

 

Ylidiakoni Juha Lampinen (s. 22.6.1966) toimii diakonina, diakoniatyön esimiehenä sekä kasvatustoimen tilapäisenä esimiehenä. Lampinen on toiminut seurakunnan työsuojeluvaltuutettuna vuodesta 1998 alkaen.

 

Lampinen on ortodoksisen kirkon kirkolliskokouksen jäsen vuodesta 2001 alkaen, Suomen ortodoksisen kirkon yleiskokousedustaja Suomen Ekumeenisessa Neuvostossa (SEN) ja SEN:n hallituksen varajäsen, Ortodoksisen kirkon työntekijät ry:n puheenjohtaja, Kirkon Alat ry:n ortodoksisen neuvottelukunnan puheenjohtaja ja hallituksen varajäsen.

 

päätti mitalin myöntämisestä 2.2.2012. Kaikkiaan työympäristötyön ansiomitaleita on myönnetty 159. Viime vuosina ansiomitalia on myönnetty alle 10 vuodessa. Mitaleita on myönnetty vuodesta 1997 ja se voidaan myöntää henkilölle hänen työpaikallaan tekemästä ansiokkaasta työstä työympäristön hyväksi. Työympäristömitali sijoitetaan virallisiin tilaisuuksiin pukeuduttaessa muiden suomalaisten kunniamerkkien rinnalle. Mitalia seuraa omistuskirja.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.