SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Ystävänä vieraalla maalla - pohdintaa Tampereella

 

Kuinka haastaa vieraanvaraisuuden asenteella maahanmuuttopolitiikan realiteetit: kysymys ei ole niukkuuden jakamisesta, vaan monikulttuurinen ystävyys voi tuoda elämäämme paljon uutta rikkautta. Muun muassa tätä pohdittiin Tampereella 16.10.2010 ekumeenisessa tarinapajassa.

 

Jumalanäidin ja vanhurskaan Elisabetin kohtaaminen. Ikoni symboloi kohtaamista, jakamista ja ystävyyttä.Ystävänä vieraalla maalla oli teemana tapahtumalla, joka järjestettiin Tampereen Aleksanterin kirkossa. Tapahtuma käsitteli monikulttuurisuutta, vieraanvaraisuutta ja ystävyyden mahdollisuutta maahanmuuttopoliittisten realiteettien keskellä.

Järjestetäjinä olvat Suomen Kristillinen Ylioppilasliitto, Suomen Ekumeenisen Neuvoston nuorisojaosto ja Sinapinsiemen. Aluksi vietettiin taizé-rukoushetkeä ja tämän jälkeen kuultiin Sinapinsiemenen toiminnanjohtaja Riitta Heinon ja SEN:n pääsihteeri Heikki Huttusen puheenvuorot.

Tarinateatteri Raakun päästyä vauhtiin yleisö sai kertoa tarinoitaan monikulttuurisesta ystävyydestä ja pohtia ystävyyden merkitystä. Teatteri sai innostuneen vastaanoton, ja osallistujien tarinat saivat hahmonsa improvisoiduissa näytelmäpätkissä.

Paneelikeskustelussa Riitta Heino kertoi kaipuustaan yhteisöllisyyteen ja haastoi suomalaisia ottamaan maahanmuuttajat mukaan omiin verkostoihinsa. Emmanuel Eneh pohti, kuinka haastaa vieraanvaraisuuden asenteella maahanmuuttopolitiikan realiteetit: kysymys ei ole niukkuuden jakamisesta, vaan monikulttuurinen ystävyys voi tuoda elämäämme paljon uutta rikkautta.

 

Iranista paennut Ibrahim Palani kertoi järisyttävän tarinansa siitä, kuinka hän paettuaan vainoa lähes koko elämänsä löysi viimein Suomesta turvapaikan ja kodin helluntaiseurakunnan tuella.

 

Marjo TuovinenSuomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors