SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Pyhää arkea, dokumenttielokuva nuorista, arjesta ja uskosta

 

Rosoinen, arkinen ja syvällinen dokumentti neljän nuoren aikuisen uskosta. Dokumentti käsittelee uskoa ja arkea neljään eri kirkkokuntaan kuuluvan nuoren näkökulmasta.

 

Tapaa ortodoksiseen kirkkoon kuuluva Jaakko, helluntailainen Heikki, katoliseen kirkkoon liittynyt Laura ja luterilainen Saara. Dokumentissa kurkistetaan suomalaisten nuorten pohdintoihin kristittynä elämisestä. Se on kuva, joka arjesta piirtyy - pyhästäkin arjesta.

 

Suomessa julkinen uskonnollisuus on usein koettu kiusalliseksi. Uskonto ja uskominen on haluttu työntää yksityiselämän marginaaliselle alueelle. Nopeasti monikulttuuristuvassa yhteiskunnassa tämä asenne haastetaan yhä uudelleen. Arjessa näkyvä usko ei kuitenkaan ole vain vierasta tuontitavaraa. Uskon ja elämän vahva yhteen kietoutuminen kuuluu olennaisella tavalla myös kristinuskoon - ja siten myös lukuisten suomalaisten arkeen.

 

Dokumentti valaisee sitä, kuin ka usko näkyy valinnoissa ja teoissa, vuorovaikutuksessa muun yhteiskunnan ja toisten uskontojen edustajien kanssa. Samalla dokumentti luo katsauksen suomalaiseen kristinuskoon ja sen eri perinteisiin.

 

Dokumentti on Myrskykallio-filmin ja Suomen Ekumeenisen Neuvoston Nuorisojaoston tuotantoa. Tukea ovat antaneet kirkkohallitus, kirkkojen seurakunnat, seurakuntayhtymät ja kristilliset järjestöt.

Käsikirjoitus: Heikki Repo, Jenni Repo. Ohjaus: Heikki Repo.

 

Dokumentti on erinomainen opetus ja virikemateriaali. Se sopii uskontotunnille, rippikouluun ja seurakuntien nuorisotyöhön. Kesto: 30 min. Tekstitys englanniksi. Hinta: 15 e/kpl.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.