SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Ketko

Suomen Ekumeeninen Neuvosto on järjestänyt Kansainvälisen ja ekumeenisen toiminnan koulutusohjelmaa Ketkoa vuodesta 1983 alkaen. Ketkokurssi toteutetaan vuosittain ja uusi kausi alkaa jälleen syyskuussa Helsingissä. Ketko sopii yli 18-vuotiaille, eri-ikäisille opiskelijoille sekä aihepiiristä muutoin kiinnostuneille.

 

Ketko 2021-2022

 

Haluaisitko tutustua erilaisiin kristillisiin perinteisiin ja pohtia ekumenian sekä kirkkojen kansainvälisen yhteistyön merkitystä omassa elämässäsi? Jos mielenkiintosi heräsi, Suomen Ekumeenisen Neuvoston Kansainvälisen ja Ekumeenisen Toiminnan KoulutusOhjelma on juuri sinua varten.

 

KETKO koostuu neljästä viikonvaihteesta ja pienistä kotitehtävistä, joiden aikana:

  • kuulet, mitä ekumenia on teoriassa, ja koet, mitä se on käytännössä;
  • olet eri kristillisten kirkkokuntien vieraana ja tutustut heidän jumalanpalveluselämäänsä;
  • kohtaat eri tavoin uskovia ja ajattelevia kristittyjä;
  • saat mahdollisuuden esittää sinua askarruttavia kysymyksiä eri traditioista ja ekumeniasta;
  • saat tietoa nuorten aikuisten ekumeenisista toimintamahdollisuuksista kansallisesti sekä kansainvälisesti.

 

Kurssiviikonvaihteet ovat:

  • luterilainen ja ortodoksinen viikonvaihde 22.- 24.10.2021,
  • katolinen ja anglikaaninen viikonvaihde 26.- 28.11.2021
  • vapaakristillinen viikonvaihde 21.- 23.1.2022 sekä
  • ekumeeninen viikonvaihde 18.- 20.3.2022.

 

Kurssiviikonvaihteet alkavat perjantai-iltaisin ja päättyvät sunnuntaisin alkuillasta. Kurssi on intensiivinen, joten kurssin täysi suorittaminen edellyttää lähes täyttä läsnäoloa joka viikonvaihde. Kurssi järjestetään Helsingin keskustassa, eri seurakuntien tiloissa. Kurssi on maksuton, mutta matkat ja ruokailut osallistujat järjestävät itse. Mikäli uudet kokoontumisrajoitukset astuvat voimaan, toteutetaan kurssi etätoteutuksilla.

KETKO ei ole vain tuhti tietopaketti ja ekumeeninen elämys, vaan se antaa hyvät valmiudet osallistua ekumeeniseen toimintaan myöhemminkin. Koko kurssin suorittamisesta saat todistuksen.

 

Ketkosihteereinä toimivat Kristian Tienhaara ja Aino Vihonen.

 

Hyppää nuorten ekumenian lippulaivan kyytiin! Ilmoittautuiminen kursille on päättynyt.

 

Lisätietoja voit kysyä

 

 Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.