SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Rukousviikko 2023: Tehkää hyvää, tavoitelkaa oikeudenmukaisuutta

Kristittyjen ykseyden ekumeeninen rukousviikko on kahdeksan päivää rukousta ykseyden puolesta vuosittain 18.-25. tammikuuta. Rukousviikko on kansainvälinen rukousliike, joka on laajasti tunnettu meillä ja muualla, sitä vietetäänkin noin 120 maassa.

Kristittyjen ykseyden ekumeenisen rukousviikon kansainvälinen aineisto on vuodelle 2023 valmisteltu Minnesotan kirkkojen neuvostossa Yhdysvalloissa ja teema "Tehkää hyvää, tavoitelkaa oikeudenmukaisuutta" tulee Jesajan kirjasta (Jesaja 1:17).  

Rukousaineistosta kahdeksalle päivälle on ensimmäistä kertaa tehty myös mukautus .
 

Vuoden 2023 kansallista Kristittyjen ykseyden rukouspäivää vietetään 18.1.2023 ja Rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivää 24.10.2023 janäille päiville on valinnut Suomen Ekumeenisen Neuvoston rukouspäivätyöryhmä. kehotetaan lukemaan seurakunnissa ensimmäisenä rukouspäivänä 18.1. tai sitä edeltävänä sunnuntaina.

Poimi vinkit ideapankista: 


Eri paikkakuntien rukousviikon tapahtumia keräämme osoitteeseen

Tarvitsetko rukousviikon tunnusta käyttöön seurakunnassasi? Tunnus on vapaasti käytettävissä rukousviikkoon liittyvässä viestinnässä ja tapahtumissa:

Tiedot lahjoittamista varten:
Lahjoita-kuva seurakuntien käyttöön striimatuissa tilaisuuksissa ja muita kuvia vapaasti käytettäväksi esimerkiksi somessa 

#rukousviikko2023 #ekumenia #rukous

Tutustu myös:
Rukousviikon aineiston suomeksi tuottaa Suomen Ekumeeninen Neuvosto, voit tukea toimintaamme kristittyjen ykseyden hyväksi:

Rukousviikon ruotsinkieliseen aineistoa löytyy ja englanninkieliseen aineistoon pääsee tutustumaan Kirkkojen maailmanneuvoston sivuilla:Rukousviikon aineisto pdf-tiedostona:

rukousviikko_2023_verkkoon.pdf

Tehkää hyvää, tavoitelkaa oikeudenmukaisuutta
(Jesaja 1:17)
Kristittyjen ykseyden rukousviikon jokaiselle päivälle on valittu raamatunjakeita ja valmisteltu mietiskely, haastekysymyksiä ja rukous.
Ensimmäinen päivä: Opetellaan tekemään oikeinToinen päi...
Selkomukautukset ekumeenisen rukousviikon kansainvälisestä rukousaineistosta vuonna 2023 on laatinut Pertti Rajala. Alkuperäisen suomennoksen ja muuta aineistoa löydät täältä.

Lisätietoa ru...
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on 17.10.2022 antanut julistuksen kahdesta ekumeenisesta rukouspäivästä vuonna 2023.

Rukouspäiväjulistuksessa todetaan, että elämme suurten ka...
Kristittyjen ykseyden rukouspäivä 18.1.2023
Jesaja 1:17
Opetelkaa tekemään hyvää,
tavoitelkaa oikeudenmukaisuutta,
puolustakaa sorrettua,
hankkikaa orvol...

Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.