SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Kevätkokous 2010 Edinburghin jälijillä ja kaksi uutta julkaisua näkivät päivänvalon

Lähetysjohtaja Seppo Rissanen. Sirpa-Maija Vuorinen, piispa Teemu Sippo ja pääsihteeri Heikki Huttunen. SEN:n kevätkokous pidettiin 19.4.2010 Suomen Lähetysseurassa Helsingissä. Lähetysjohtaja Seppo Rissanen toivotti kokousväen tervetulleeksi ja johdatti alkuhartauteen. Kevätkokouksen sääntömääräisiin asioihin kuuluvat edellisen vuoden toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen käsittely. Kokoukseen liittyväksi seminaariteemaksi oli otettu Edinburgh 1910 ja ekumeeninen lähetysnäky. Kaksi merkittävää ekumeenista julkaiusua näkivät myös päivänvalon kokouksen aikana.
 
Puheenjohtaja, piispa Teemu Sippo esitteli avajaispuheensa yhteydessä kirjat – Euroopan kirkkojen konferenssin Lyonin-yleiskokouksen raporttikirja ja – mitä opimme toisiltamme?
 
Kaikille läsnäolijoille jaettiin molemmat kirjat. Ekumeenisen kasvatuskirjan toimittajat Antti Laine ja Mirkka Torppa kertoivat kirjan kokoamisen lähtökohdista. He toivovat, että ekumeenista kasvatusta nostettaisiin kirkoissa entistä enemmän esiin. Tämä kirja toimii siinä ikään kuin keskustelunavauksena. He totesivat, että Suomi ei suinkaan ole ainoa maa, jossa ekumeenista kasvatusta ei toistaiseksi ole juurikaan tutkittu eikä sitä käsitteleviä teoksia julkaistu.
 
Sääntömääräisten kokousasioiden jälkeen käsiteltiin lähetysteemaa kaikille avoimessa seminaarissa, jossa alustivat Risto Ahonen: Miksi Edinburgh 1910?, Arto Hämäläinen: Näkökulma helluntailiikkeen lähetysnäkyyn ja Outi Vasko: Kasvava ortodoksinen kirkko Keniassa.

Kristinuskon historiaan sisältyy useita käänteentekeviä murrosvaiheita. joihin on päättynyt tietyn aikakauden kehitys ja joista on alkanut aivan uusi vaihe kirkon elämässä. Antiokian seurakunnan synty...
Kansainvälinen helluntailiike otti vasta ensi askeleitaan Edinburghin lähetyskonferenssin aikaan. Vaikka karismaattisuus on ollut läpi kirkkohistorian milloin vuolaampana milloin pienenä purona etenev...

Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2020/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.