SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Syyskokouksessa 2008 pohdittiin maahanmuuttajien kohtaamista

Neuvoston syyskokous järjestettiin Lahdessa 16.–17.10.2008. Ensimmäisen päivän isäntänä toimi ja kokouspaikkana oli Ristinkirkko. Toisena kokouspäivänä isäntänä toimi jonka tiloissa järjestettiin seminaari Maahanmuuttajien kohtaaminen.

 

Sääntömääräisiin asioihin kuuluu seuraavan vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion vahvistaminen. Neuvoston jäsenistön edustajat valitsevat edustajansa Neuvoston yleiskokouksiin joka kolmas vuosi. edustajat saatiin tiedoksi.

 

Kokoukseen osallistui myös delegaatio. Ensimmäisenä kokouspäivänä osanottajat vierailivat Hennalan varuskunnassa. Tässä yhteydessä pidettiin rukoushetki ja laskettiin seppele vakaumuksensa puolesta vuonna 1918 menehtyneiden muistomerkillä.

 

Ekumeeniseen iltakirkkoon kokoonnuttiin Ristinkirkkoon. Tekstinlukijoina ja rukousosioissa toimi kristittyjä eri kirkkokunnista. Musiikki edusti eri kristillisiä perinteitä. Teema Uskon perustus nousi ev.lut. kirkon kirkkovuoden edeltävän sunnuntain Raamatun tekstistä. Piispa Matti Repo toimi liturgina ja metodistipastori Soile Salorinne saarnasi. Musiikkiosuuksissa esiintyivät Ristinkirkon kuoro ja ortodoksisen seurakunnan lauluryhmä. Kanttorina oli Pauli Pietiläinen. Metodistikanttori Taneli Korpivaara ja opettaja Marko Pitkäniemi (kat.) soittivat urkusoolot.

 

Jumalanpalveluksen jälkeen juotiin kirkkokahvit kirkon alasalissa. Tervehdyksen tähän tilaisuuteen toi Kirkkojen Maailmanneuvoston varapääsihteeri Georges Lemopoulos.

 

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Viljanen isännöi vastaanottoa kaupungintalossa.

 

Seuraava kokouspäivä aloitettiin aamupalveluksella . Palvelus koostui isä Teemu Sipon (kat.) toimittamasta laudeksesta ja ortodoksisesta palveluksesta, jonka johti kirkkoherra Aki Leskinen.

 

Kirkosta siirryttiin Diakonialaitokselle, jossa johtaja Timo Pokki esitteli Diakonialaitoksen historiaa ja nykyisyyttä.

 

Maahanmuuttajien kohtaamista käsiteltiin seminaarissa, joka oli avoin yleisölle ja kokosikin salin täyteen kiinnostuneita kuulijoita. Seminaarin avasi Neuvoston puheenjohtaja, arkkipiispa Jukka Paarma.

 

Dr Lénart de Regtin alustus käsitteli muukalaisten kohtaamista Apogryfikirjojen eettisessä opetuksessa. Siirtolaisuutta maailmanlaajuisena ilmiönä valottivat Kirkkojen Maailmanneuvoston ohjelmavastaavat Sydia Nduna ja Carla Khijoyan. Maahanmuuttajatyön haasteita Lahdessa ja muualla esitteli rehtori Timo Kekolahti.

 

Tietoa alustajista

 

Dr. Lénart de Regt työskentelee (United Bible Societies, UBS) Euroopan ja Lähi-Idän yksikössä käännösosaston johtajana Crawleyssa Englannissa. Hän on väitellyt tohtoriksi Leidenin yliopistossa vuonna 1988. Hänen erityisalaansa ovat heprealainen lingvistiikka ja Vanhan testamentin tekstikritiikki ja eksegeesi. Hän toimii myös Raamatun tutkijoiden Society of Biblical Litterature -järjestön Raamatun kääntämistä koskevan jaoston puheenjohtajana. Lénart de Regt asuu Hollannissa ja on paikallisen anglikaanisen seurakunnan jäsen.


Yhtyneiden Raamattuseurojen verkostoon kuluu 146 pipliaseuraa, jotka toimivat kahdessa sadassa maassa. Järjestö on maailman johtava raamattutyön toimija. Pipliaseurat toimivat ekumeenisella pohjalla ja palvelevat kaikkia kirkkoja.

 

Ms. Sydia Nduna

Siirtolaisuuden, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja luomakuntavastuun ohjelmasihteeri työskentelee KMN:ssa Genevessä. Hän on aiemmin työskennellyt YK:n pakolaiskomission ja muiden kansainvälisten järjestöjen palveluksessa seksuaalisten ja sukupuoleen perustuvien väkivaltakysymysten alueella. Hänen suunnittelemansa menetelmä sukupuoleen perustuvan väkivallan vähentämiseksi pakolaisten keskuudessa on saanut kansainvälistä tunnustusta ja sitä toteutetaan laajalti. Sydia Nduna on kotoisin Sambiasta ja on baptistikirkon jäsen.

 

Ms. Carla Khijoyan

Carla Khijoyan kuuluu tiimiin, joka koordinoi Lähi-idän kirkkojen välistä yhteistyötä ja Kirkkojen Maailmanneuvoston ohjelmatoimintaa. Carla Khijoyan on suorittanut Beirutissa maisterin tutkinnon Ranskan kirjallisuudessa sekä Georgetownissa, USA:ssa tutkinnon englannin kielessä ja kirjallisuudessa. Hän on kotoisin Libanonista ja ortodoksikirkon jäsen.

 

Timo Kekolahti

Peruskoulun rehtori ja Lahden Helluntaiseurakunnan maahanmuuttajatyön koordinaattori. Fida Internationalin maahanmuuttajatyön valiokunnan jäsen. Aktiivinen toimija seurakunnassa. Työskennellyt vaimonsa Maaritin kanssa kaksi vuotta Thaimaassa Suomalaisessa koulussa. Koulutyön lisäksi tehtäviin kuuluivat hallintojärjestelyt, joilla koululle saatiin virallinen ulkomaankoulun asema. Timo ja Maarit Kekolahdella on ollut vanhempien omainen suhde kahdeksaan maahanmuuttajanuoreen, jotka ovat tulleet Suomeen yksin.

 


taistelut hellenisaatiota vastaan kysymys puhtaussäännöistä kuninkaallinen katumus uskollisuus vieraita auktoriteetteja kohtaan proselytismi kansojen saapuminen Jerusalemiin viisauskirjallisuus...
Hyvät kuulijat. Sanotaan, että Amerikka on kansojen sulatusuuni. Sama kuva annetaan myös Saksasta, Britanniasta ja Ranskasta. Sulatushan tarkoittaa eri ainesten sulamista seokseksi, jossa ei voi enää...
Klikkaa kuvaa, niin se avautuu uuteen ikkunaan.

Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Helsingin poliisilaitoksen myöntämä pienkeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1063 ja keräys on käynnissä 16.09.2021 - 15.12.2021 koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en småskaliga penninginsamling med tillstånd från polisinrättningen i Helsingfors. Insamlingsnumret är RA/2020/1618. Insamlingen pågår 16.09.2021 - 15.12.2021. (eller tills insamlingsmålet nås) i hela Finland förutom på Åland.