SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Adventtikirkko 

Tampereen adventtiseurakunnan kirkko sijaitsee lähellä Pyynikintoria Ilomäentiellä vaalean kerrostalon osana. Ulkopuolella on risti, josta näkee, että sisällä on pyhäkkö. Kirkkosali on valoisa ja aamunsarastusta kuvaava alttarimaalaus kutsuu astumaan peremmälle.

 

Pastori Jorma Katainen toivottaa vaeltajat tervetulleeksi ja heittää alkuun kevennyksen, että adventistihan tunnetaan siitä, etteivät he syö sianlihaa eivätkä juo kahvia. Kataisen mukaan olisi toivottavaa, että adventistit tunnettaisiin myös muulla tavoin. Näin tosin asioita paremmin tuntevat tekevätkin.

 

-Totta on, että terveelliset elämäntavat kuuluvat adventismiin, sillä meidän on kunnioitettava sitä, että ruumiimme on Pyhän Hengen temppeli. Mutta keskeistä on huomata, etteivät terveet elämäntavat pelkästään vie taivaaseen.

 

Tampereen adventtiseurakunta on perustettu 1912. Usko on siirtynyt sukupolvien ketjussa. Jäseneksi tullaan uskovien kasteen kautta. Lapset siunataan seurakuntaan, mutta varsinaiseksi jäseneksi tullaan vasta kasteen kautta. Kirkolla on käytössä kymmenysjärjestelmä eli seurakuntalaiset lahjoittavat kymmenykset omista tuloistaan seurakunnalle. Tästä seurakunta saa toimintavaransa. Jorma Katainen on ainoa palkallinen työntekijä. Työ perustuu pitkälti vapaaehtoisten antamalle työpanokselle.

 

Adventistit pitävät sapatin eli lauantai on pyhäpäivä ja silloin on jumalanpalvelus. Jumalan sanan tutkistelu on keskeisellä sijalla. Jorma Katainen kertoi, että tuleekin kiinnostuksella tutkimaan, mitä paavi sanoo Jumalan sanan merkityksestä uudessa kehotuskirjeessään Verbum Domini, joka äskeisessä seminaarissa jaettiin.

 

Kirkkorakennus on valmistunut 1951 ja edustaa tyylikästä 1950-luvulle ominaista muotokieltä. Kirkkosalissa on vaikuttava alttariseinä vuodelta 1988, jolloin sisätilat kunnostettiin. Sanoma kiteytyy Sananlaskujen kirjan 4:18: Oikeamielisten tie on kuin aamun kajo, joka kirkastuu kirkastumistaan täyteen päivään saakka. Taiteilija on Seppo Rihlama.

 

Seurakunta vuokraa tiloja Pirkanmaan Perinteiselle Helluntaiseurakunnalle ja Luther-Säätiölle, jotka pitävät jumalanpalveluksensa kirkossa.

 

Tampereen Harjun seurakunnan kirkkoherra Veli-Pekka Järvinen kertoi, että Adventtikirkko on aina kuulunut tammikuisen kristittyjen ykseyden ekumeenisen rukousviikon kirkkovaelluksen ohjelmaan. Hänelle muistuu mieleen lämmin teetarjoilu ja hyvät korput. Ne ovat aina maistuneet kun välillä on ollut melko kylmiäkin säitä vaelluksen aikaan.

 

Hetkemme kirkossa päättyi Ulla Kataisen järjestämään mehu- ja piparitarjoiluun, tällä kertaa ei ollut korppuja, mutta piparit maistuivat mainiosti.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Helsingin poliisilaitoksen myöntämä pienkeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1063 ja keräys on käynnissä 16.09.2021 - 15.12.2021 koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en småskaliga penninginsamling med tillstånd från polisinrättningen i Helsingfors. Insamlingsnumret är RA/2020/1618. Insamlingen pågår 16.09.2021 - 15.12.2021. (eller tills insamlingsmålet nås) i hela Finland förutom på Åland.