SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Baptistikirkko 

Tampereen baptistiseurakunnan kirkko sijaitsee Kissanmaalla. Pastorit Tapio Lohikko ja pastori Lauri Kotkavuori toivottivat tervetulleeksi valoisaan, kauniiseen kirkkoon, joka on valmistunut 1970.

 

Tapio Lohikko kertoi, että seurakunta on perustettu 1890 ja sen ensimmäinen kirkko sijaitsi Pinninkadullla, jonne se nousi 1900-luvun alkupuolella. Seurakunnalla oli tuolloin legendaarinen jäsen, rakennusmestari Jonas Andersson, joka suunnitteli ja rakennutti kirkon, toimi saarnaajana ja seurakunnan johtajana.

 

Seurakuntaan kuuluu noin 140 jäsentä ja toiminta on aktiivista. Lohikko kertoi jopa välillä ihmettelevänsä, että miten kaikkea toimintaa saadaankaan aikaan, koska seurakunta on pieni. Muun muassa joka torstai järjestetään työttömien ruokailu täysin vapaaehtoisvoimin.

 

– Seurakuntaa voisi kuvata työläisväestön seurakunnaksi. Näin on aina ollut. Jäsenistö on tavallista työssäkäyvää ahkeraa väkeä, joka sinnikkäästi Jumalaan luottaen selvittää tietään eteenpäin. Esimerkiksi käy vaikka Mäkisen Eila, joka eläkkeelle jäätyään suoritti peruskoulun ja lukion, kun oli jäänyt vaivaamaan, ettei ollut saanut nuorena mahdollisuutta laajempaan koulunkäyntiin. Eilan ylioppilasjuhlia vietettiin kirkossa.

 

Seurakunta kokoontuu jumalanpalvelukseen sunnuntaisin klo 11. Nuorisotoiminta on aktiivista, sanan rukouksen iltoja järjestetään jne.

 

Tapio on seurakunnan ainoa päätoiminen työntekijä. Seurakunta on hyvin kiitollinen, että jäsenistö jaksaa aktiivisesti toimia oman uskonyhteisönsä hyväksi.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Helsingin poliisilaitoksen myöntämä pienkeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1063 ja keräys on käynnissä 16.09.2021 - 15.12.2021 koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en småskaliga penninginsamling med tillstånd från polisinrättningen i Helsingfors. Insamlingsnumret är RA/2020/1618. Insamlingen pågår 16.09.2021 - 15.12.2021. (eller tills insamlingsmålet nås) i hela Finland förutom på Åland.