SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Nokia Missio Church 

Jumalan huoneiden oloasut ovat moninaiset. Tämä konkretisoitui kun Messukylän kirkosta siirryimme Nokia Missio Churchin sakraalitilaan. Se on aivan äskettäin rakennettu entiseen tuotantotilaan Kaukajärven kaupunginosaan.

 

Seurakunnanjohtaja Timo Aro-Heinilä toivotti meidät tervetulleeksi ja kertoi, että uusissa tiloissa on toimittu elokuun alusta. Suuri kiitollisuus säteili Timo Aro-Heinilän kasvoista ja hän sanoikin, että virren 195 sanat olivat pitkästä aikaa alkaneet soida hänen mielessään: On riemu kun saan tulla sun Herra temppeliis.

 

Nokia Missio Churchissa on kuuden hengen johtajatiimi ja toisena pappina on Hannu Käppi. Jäseniä kirkossa on n. 170. Yhteisön vaikutusala on kuitenkin suurempi.

 

Toimintaa on myös Jyväskylässä, Helsingissä, Rovaniemellä, Raumalla ja Hämeenlinnassa. Aro-Heinilä luonnehti Nokia Missio Churchia isoksi perheeksi.

 

Johtolauseena voi olla: Eilinen on mennyt, huomisesta emme tiedä, tänään auttaa Herra. Yhteistä polkua kuljetaan kaikkien Kristuksen nimeä tunnustavan kanssa. Nokia Missio Church on yhteyttä etsivä kirkko. Näin Timo Aro-Heinilä kiteytti kirkon näkemyksen ekumeniasta.

 

Kirkon tilat ovat funktionaaliset, puhtaat, vaaleat ja kotoisat. Krsitillistä symboliikkaa ei seinillä juurikaan ole, mutta risti on ja sehän on keskeisintä.

 

Kaikki on vielä uutta ja muotoutumisvaihe meneillään.

 

Lähtiessä nautimme mehusta ja tutustuimme viihtyisään isoon lastentilaan ja pehmeiden sohvien ja tyynyjen täyttämään nuortentilaan. Koko perhe on tervetullut kotoisaan kirkkoon.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Helsingin poliisilaitoksen myöntämä pienkeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1063 ja keräys on käynnissä 16.09.2021 - 15.12.2021 koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en småskaliga penninginsamling med tillstånd från polisinrättningen i Helsingfors. Insamlingsnumret är RA/2020/1618. Insamlingen pågår 16.09.2021 - 15.12.2021. (eller tills insamlingsmålet nås) i hela Finland förutom på Åland.