SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Haavaviiva – puhuttelevaa taidetta Kryptassa 19.6.–9.7.2017

Taiteilija Mari Arvinen, ekumeenisen vastuuviikon koordinaattori Katariina Väisänen ja taiteilija Ulla Remes.Nainen sodan välineenä. Ulla Remes esittelee työtään.Ulla Remes: Lohdutus.

Haava on viiva, matka on viiva, raja on viiva. Kahden taiteilijan teosten tekniikassa olennaista on viiva. Mari Arvinen ruoskii ja pursottaa maalauksensa, Ulla Remes kuljettaa viivaa teoksissaan. Maahanmuuttajat tulevat esiin omilla ääriviivoillaan.

 

Helsingin tuomiokirkon kryptassa juuri nyt esillä oleva näyttely koostuu kolmesta osioista: 

Ensinnä yhdeksän turvapaikanhakijan työstämistä luonnollisen kokoisista omakuvista. Toiseksi taiteilija Mari Arvisen värikylläisistä, kotoisen Suomen avoimia ja rauhaa huokuvia metsiä ja vesiä kuvaavista teoksista. Kolmanneksi taiteilija Ulla Remeksen mustavalkoisista, pakolaisuutta pohtivista abstrahoituneista tussimaalauksista.

 

Ulla Remeksen teokset ovat jatkoa hänen Osuma-näyttelylleen, jonka hän työsti teemoihin 2007. Vastuuviikon teemana oli tuolloin Rauha ja oikeudenmukaisuus.


Taiteilijat pohtivat aikamme haavaa:

Mari Arvinen kertoo turvapaikanhakijoiden kanssa toteutetusta omakuva-projektista.– Pakolaisuus on tämän ajan haava, joka vuotaa uutta viivaa historiaan ja muuttaa väistämättä maailmaa.

Mari Arvinen: Vuorten takaa.– Haavan arpeutumista estävät ahneus, piittaamattomuus, itsekkyys, ihmisarvon ja -oikeuksien mitätöinti ja pelko.

– Erilainen osattomuus ja rikkaiden maiden sisäinen eriarvoistuminen heikentävät halua parantaa haavaa.

 

Erittäin puhutteleva, ajatuksia herättävä ja kiinnostava näyttely. Kannattaa kiitää Kryptaan. 

 

Näyttely avoinna 9.7. asti.

Aukioloajat: ma-pe 11–17, la 11–17 ja su 12–17

Suljettu 23.–25.6.

 

Sirpa-Maija Vuorinen Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.