SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Kirkot kutsutaan muistamaan Euroopan rajoilla kuolleita pakolaisia

Euroopan kirkkojen konferenssi (CEC) yhdessä kanssa kutsuu kirkkoja muistamaan tuhansia Välimerellä sekä muilla Euroopan rajoilla ja sen ympäristössä henkensä menettäneitä turvapaikanhakijoita ja pakolaisia. 20.6.2022 vietetään Maailman pakolaispäivää.

 

CEC ja CCME kannustavat yhteisessä vetoomuksessaan kirkkoja järjestämään  jumalanpalveluksia, rukoushetkiä ja tilaisuuksia sunnuntaina, pakolaispäivän aattona 19.6.2022 kunnioittaen henkensä menettäneiden muistoa.

 

"Tänä helatorstain ja helluntaiaikana, joka on täynnä toivoa ja valoa, joka on tarkoitettu koko ihmiskunnalle, olemme syvästi surullisia siitä, että kärsimys, toivottomuus ja kuolema jatkuvat tuhansille veljillemme ja sisarillemme Euroopan unionin ja laajemman Euroopan ulkorajoilla", lukee CEC:n pääsihteerin Jørgen Skov Sørensenin ja CCME:n pääsihteerin Torsten Moritzin yhteisessä kirjeessä eurooppalaisille kirkoille.

 

"Vetoomuksemme tehdään aikana, jolloin Ukrainassa raivoaa sota", he sanovat ja korostavat, että "rukouksemme ja tekomme pakolaisten puolesta tulevat siten merkittävämmiksi kuin koskaan."  

 

"Kirkkoina ja kristittyinä kutsumuksemme on olla ylösnousemuksen todistajia ja palvelijoita sekä tarjota uutta elämää oikeudenmukaisuudessa ja rauhassa kaikille etnisestä alkuperästä, kansallisuudesta tai uskonnosta riippumatta. Tiedämme, että olemme osa kristittyjen maailmanlaajuista perhettä, kun muistamme yhdessä omilla alueillaan kärsineitä ja pohdimme heidän pakkosiirtonsa syitä", kirjeessä lukee.

 

CCME on julkaissut verkkosivuillaan erityisiä , joita voidaan käyttää jumalanpalveluksissa tai esirukouksiissa, jotka ovat saatavilla englanniksi ja saksaksi: 

 

 

Suomeksi ja ruotsiksi  on laadittu vuonna 2020 Suomen Ekumeenisen Neuvoston, Kirkon Ulkomaanavun ja ev.-lut. kirkkohallituksen yhteistyönä. 

 Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.