SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Lucian päivän rukous

Lucian päivänä 13.12.2019 Suomen Ekumeeninen Neuvosto muistaa esirukouksessaan turvapaikanhakijoita, käännytettyjä ja paperittomia. Kristillisten kirkkojen työntekijät ja vapaaehtoiset kulkevat näiden ystävien, veljien ja sisarten rinnalla. Heidän tarinansa langettavat mieliimme synkän varjon viettäessämme valon juhlaa uskonsa tähden kuolleen marttyyri Lucian muistopäivänä. Rukouksen ovat laatineet Suomen Ekumeenisen Neuvoston turvapaikanhakijoiden parissa työskentelevien työryhmä.

 

 

Lucian päivän rukous


13.12.2019

 

Sinä valon lähde, elämän antaja, me kiitämme sinua. Sinä taivaallinen vieras, joulun odotuksen täyttymys, Herramme Jeesus Kristus, me polvistumme eteesi. Pyydämme viisauden Henkeä, armon ja lohdutuksen henkeä, ohjaa askeleemme.

 

Kun muistamme marttyyri Luciaa, joka uskonsa tähden kärsi ja menetti henkensä, muistamme myös niitä, jotka tänä päivänä menettävät henkensä uskonsa tähden sinuun. Rukoilemme niiden monien kristittyjen puolesta, jotka on palautettu Afganistaniin, ja jotka sitten ovat kadonneet jäljettömiin.

 

Rukoilemme ”Hassanin” puolesta, joka pakkopalautettiin Kabuliin kesällä 2017. Talebanit tiesivät hänen tulostaan ja tappoivat varoitukseksi hänen sisarensa miehen. Hassan pakeni uudelleen naapurivaltioon. Hän yrittää etsiä sieltä satunnaisia töitä, nukkuu kadulla tai työpaikan lattialla.

 

Rukoilemme ”Husseinin” puolesta, joka pakkopalautettiin sairaana Kabuliin ja joka vaarallisen pakomatkan jälkeen onnistui pääsemään naapurivaltioon. Hän elää yksin ja paperittomana ilman oikeuksia. Työtä vastaan hän saa ruokaa ja nukkua rakennuksilla.

 

Rukoilemme sen mieleltään särkyneen nuoren puolesta, joka palautettiin Kabuliin ja joka olisi tarvinnut lääkkeitä ja psykiatrista sairaalahoitoa. Hänet ryöstettiin ja pahoinpideltiin. Sairaalassa lääkäri kieltäytyy hoitamasta häntä Suomessa otetun tatuoinnin vuoksi. Rukoilemme "Asadin" puolesta, joka sinnittelee pakenemalla maan sisällä yhä uudelleen ja uudelleen. 

 

Rukoilemme ”Amirin” puolesta, joka palautettiin kristittynä Iraniin ja josta hän joutui uudelleen pakenemaan vaarallista reittiä Ranskaan. Hän asuu nyt kadulla. Hän on antanut elämänsä sinulle. Anna hänen löytää apua ja uusi ratkaisu elämälleen tässä vaikeassa tilanteessa.

 

Rukoilemme niiden kahden turvapaikkaa hakeneen kristityn puolesta, jotka pakkopalautettiin Iraniin ja jotka poliisi siellä vangitsi kristillisen uskonsa tähden.

 

Rukoilemme ”Monican”, nuoren äidin puolesta, joka oli ihmiskaupan uhri ja palautettuaan kotimaahansa Afrikkaan joutui uudelleen ihmiskaupan uhriksi. Epäselvää on, saako hän tavata pientä tytärtään.

Me rukoilemme suojelustasi ja varjelustasi kaikille ihmiskaupan uhreille. Rukoilemme kaikkien niiden puolesta, jotka pelkäävät henkensä vuoksi, rukoilemme vainottujen puolesta ja niiden puolesta, jotka surmataan.

 

Me rukoilemme kaikkien paperittomina Euroopassa elävien puolesta. Myös sen perheen puolesta, joka nukkuu öisin metrossa, lentokentällä ja puistoissa kolmen alle kouluikäisen lapsen kanssa. Me rukoilemme sinulta suojelustasi ja varjelustasi kaikille niille perheille, jotka elävät kaukana toisistaan. Anna perheiden yhdistyä ja elää turvassa.

 

Rukoilemme suojelustasi ja varjelustasi kansallemme ja keskellämme eläville, kärsiville lähimmäisille. Rukoillemme niiden puolesta, jotka ovat kotimaahansa palautuksen jälkeen menettäneet henkensä ja niiden puolesta, jotka ovat menehtyneet matkalla turvaa etsiessään. Rukoilemme viisautta niille, joiden käsissä ovat tarkistuksessa olevat turvapaikkapäätökset tai jotka tekevät edelleen uusia päätöksiä.

 

Rukoilemme oman maamme köyhien ja sairaiden puolesta. Rukoilemme niiden puolesta, jotka auttavat hädässä olevia. Rukoilemme kirkkojemme puolesta. Anna meille kaikille viisautta toimia lähimmäistemme parhaaksi.

 

Rukoilemme joulurauhaa koko maailmaan.

 

Sinä rauhan ruhtinas, valtaa sydämemme.

 

Aamen.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.