SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Sisar Theresan esityksen jälkeen käytyä keskustelua  

Ristinmerkin tekeminen kouluruokailun alussa kuuluu ainakin katolisten ja ortodoksisten nuorten uskonnollisiin tapoihin. Nykyään sen tekeminen ei välttämättä käynnistä kiusaamista niin kuin esimerkiksi kolmekymmentä vuotta sitten.

 

  • Monikulttuurisuus on tätä päivää koulussakin.
  • Miten kouluissa on toimittu? Minkä verran eri kulttuurien tapoja opetetaan? Yksi syy nauramisille on siinä, ettei tiedetä. Eri kulttuurien tavoista pitää kertoa.
  • Onko opettajilla tietoa siitä, että uskonnolliset ja hengelliset asiat saisivat enemmän näkyä?
  • Joulujuhlissa saatetaan kokea jouluevankeliumin läsnäolo pulmallisena. Tonttutouhotusta kuitenkin tulee joka tuutista. Sen sopivuudesta ei ole kysytty mitään.
  • Onko monimuotoisuus uudella tavalla tullut koulujen elämässä esille? Vai elämmekö tietoisen vastakkaisasettelun vaihetta?
  • Pikkukaupungissa Itä-Suomessa on koulun päätösjuhlissa saanut esittää enkelikulkueen ja muuta kristillistä ohjelmaa ilman että sitä on kyseenalaistettu miltään taholta.
  • Uskontoon liittyvistä asioista saatetaan kysyä myös muiden aineiden opettajilta, jos tiedetään heidät aktiivisiksi kristityiksi. Nuoret ovat hyvin kiinnostuneita.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2020/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.