SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Moskeijaan ovat kaikki tervetulleita

Moniuskontoisessa ympäristössä kun olimme, siirryimme seuraavaksi islamin maailmaan ja kohteemme oli East London Mosque. Ryhmämme sai ystävällisen vastaanoton viestintäpäällikkö Salman Farsilta. Nuori, energiaa säteilevä mieshenkilö kertoi, että ensimmäiset muslimit tulivat Britanniaan 105 vuotta sitten ja ensimmäinen moskeija rakennettiin 1945.  

 

Nykyään Britanniassa on kolmen miljoonan muslimin yhteisö. Salman Farsi kertoi, että juuri East Endin alue on kulttuurien ja uskontojen sulatusuuni. Tänne ovat aikojen saatossa saapuneet esimerkiksi juutalaiset, muslimit ja hugenotit. Farsi painotti erityisesti sitä, että tämä Lontoon muslimien keskus ei ikinä olisi tullut rakennetuksi, ellei apua olisi tullut myös muilta kuin muslimeilta. 

 

Keskuksen monipuoliset tilat ovat kaikkien käytössä ja käyttäjistä 60 % onkin muita kuin muslimeja. Tiloja vuokrataan esimerkiksi juhlia varten. Keskuksessa sijaitsevat myös tyylikkäät näyttelytilat, joissa voi tutustua islamin historiaan ja nykypäivään kuten muslimien pyhiinvaellukseen Mekkaan.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.