SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Kohtaamisesta ja opetuslapseudesta – iltapäiväseminaarissa puhujana professori Stephen Bevans

Professori Stephen Bevans SVD luennoi iltapäiväseminaarissa Studium Catholicumissa Helsingissä 15.5.2019. Laajentuneen katolisen kulttuurikeskuksen salissa kuultiin innostavaa pohdintaa kristittyjen tehtävästä ajassamme.


Katolinen professori Stephen Bevans on ensimmäisiä kontekstuaalisen teologian teoreetikkoja yhdessä Robert Schreiterin kanssa. Hän on vahvasti vaikuttanut Kirkkojen maailmanneuvoston (KMN) missiologisiin linjauksiin Kirsteen Kimin, metropoliitta Cooriloksen ja Jooseop Keumin kanssa. Bevans on KMN:n maailmanlähetyksen ja evankelioimisen komission jäsen, ja on julkaissut useita kirjoja ja artikkeleita sekä kontekstuaalisesta teologiasta että missiologiasta. Bevans on myös pappi ja emeritus professori, joka luennoi ympäri maailmaa. Hän kuuluu veljeskuntaan Divine Word Missionaries (SVD), joka on missiologinen veljeskunta katolisessa kirkossa.

 

 

 Seminaarin avasi Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeri Mari-Anna Auvinen.

 Professori Bevans luennoi otsikolla Becoming Prophets of Encounter: Pope Francis, The Culture of Encounter, and Christian Discipleship. Esitys on luettavissa .

 

Kommenttipuheenvuoron piti TT Päivi Vähäkangas, joka käsitteli Bevansin nostamia teemoja Suomen  kontekstissa.

 

Seminaarin musiikista vastasi Jukka Leppilampi. Leppilampi herkisti kuulijat upeilla tulkinnoillaan ja osallisti lopuksi myös yleisön raikuvaan yhteislauluun Vuorilaulun sanoin.

 


prophets_of_encounter_stephen_bevans.pdfSuomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.