SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Hyvyyden suojaan  

 

Lue psalmin kohta muutamaan kertaan. Mikä puhuttelee sinua? Mieti puhuttelevista asioista yhtä, keskity siihen ja huomaa, minne ajatuksesi kulkeutuvat. Voit käyttää myös alla olevia apukysymyksiä. Niitä on yhdeksi mietiskelykerraksi liian monta Mikäli päädyt kysymyksiä käyttämään, valitse myös niistä se, joka sinua eniten puhuttelee ja asu sen avaamissa ajatuksissa hetki. Mihin sinua johdatetaan?

 

Psalmi 86:10–13

Sinä olet suuri ja teet ihmetekoja, sinä yksin olet Jumala.
Herra, neuvo minulle tiesi,
että noudattaisin sinun totuuttasi.
Paina sydämeeni syvälle
pyhä pelko nimeäsi kohtaan.
Herra, minun Jumalani, sinua minä kiitän
koko sydämestäni,

iäti minä kunnioitan nimeäsi.
Sinun hyvyytesi on suuri, sinä nostit minut tuonelan syvyyksistä.

 

  • Mikä sinulle kertoo siitä, että Herra on suuri? Missä et oikeastaan näe hänen suuruuttaan? Milloin ja missä tilanteessa Jumalan suuruuden ihastelu on vallannut sinut? Tunnetko Jumalan suuruutta juuri nyt?
  • Mitä sinulle tarkoittaa lause ”Sinä yksin olet Jumala”? Mihin muuhun kuin Jumalaan voit panna turvasi? Mitkä ovat ne asiat, joita ilman et voisi kuvitella eläväsi? Kerää ne mielessäsi eteesi ja puntaroi, kenen hallinnassa nämä asiat ovat.
  • Kenen tiedossa on Jumalan tie? Sinunko? Miten olet aikaisemmin saanut selville, mikä sinulle on Jumalan tie? Miten sille pääsee?
  • Mitä on Herran nimen pelko voisi tarkoittaa – täysin valppaana ja hereillä oloa, kauhua, vai mitä? Mitä pelkäät eniten? Voiko Jumala olla samaan aikaan sekä hirmuinen että suloinen?
  • Löydätkö sydämestäsi kiitollisuutta? Mistä asioista? Mitä on kiittää koko sydämestään? Muistatko, että olet joskus kokenut tai löydätkö nyt itsestäsi tällaista kiitollisuutta?
  • Kuka on koskaan noussut tuonelasta? Miten pääset mukaan Kristuksen ylösnousemukseen? Mikä on omassa kokemuksessasi tuonelaa lähinnä oleva paikka tai tila? Miten selvisit siitä?
  • Koeta nähdä kaikki tällä hetkellä elämässäsi läsnä oleva suurena Jumalan hyvyytenä. Onnistuuko, miksi ja minkä asian kohdalla ei onnistu.
  • Jätä itsesi, ihmisesi ja asiasi hänen hyvyytensä suojaan.

 

Pekka Y. HiltunenSuomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.