SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Kristityn vapaus


2. Kor. 9:6–11

 

Kohdattuaan Paavalin Damaskoksen tiellä Jeesus antoi tälle tehtävän, joka paljastaa, miksi Jumalan sanaa on edelleenkin pidettävä esillä: ”Minä pelastan sinut oman kansasi käsistä ja varjelen sinua, kun lähetän sinut pakanoiden pariin avaamaan heidän silmänsä ja saattamaan heidät pimeydestä valoon ja Saatanan vallasta Jumalan luo. He saavat syntinsä anteeksi, kun uskovat minuun, ja heillä on oleva paikkansa niiden joukossa, jotka Jumala on pyhittänyt” (Ap.t. 26:17–18).

 

Tehtäväannossaan Herra Jeesus paljastaa, että tämä maailma pitää todellisuudesta Paholaista palvontansa kohteena yleensä edes tajuamatta sitä ja elää siksi vankeudessa. Kun ihminen kuvittelee olevansa vapaa ja riippumaton, hän todellisuudessa on Paholaisen talutusnuorassa. Siitä orjuudesta vain Jumalan sana voi vapauttaa ihmisen.

 

Siksi tehtävämme on nykyäänkin viedä yhä uusille ihmisille iloista uutista siitä, että Jeesus Kristus on ihmiskunnan ainoa toivo ja että hän on sovittanut koko maailman synnit ristinkuolemallaan ja voittanut Paholaisen vallan.

 

Siitä asiasta puhuu myös Paavali päivän kirjetekstissä kertoessaan korinttilaisille evankeliumin julistamisen ja kaiken kristillisen työn perimmäisestä tarkoituksesta: ”Te saatte kaikkinaista rikkautta ja voitte osoittaa runsaasti anteliaisuutta. Näin meidän työmme synnyttää kiitollisuutta Jumalaa kohtaan. Tämän palveluksen toimittaminen ei vain täytä pyhien tarpeita, vaan lisäksi se saa yhä useammat kiittämään Jumalaa.”

 

Kun itse on tullut pelastuksesta osalliseksi, on luonnollista auttaa myös toisia ihmisiä pääsemään osallisiksi samasta ilosta ja vapaudesta. Jumalan sanan julistus saa aikaan sen, että maan ääriltä alkaa raikua synnin orjuudesta vapautettujen ylistys Jumalallemme.

 

Kirjeessään Paavali auttaa meitä muistamaan oman paikkamme tässä maailmassa. Joskus hengellistä työtä tehdessämme saatamme näet unohtaa, että ihmistäkin tärkeämpi tässä maailmakaikkeudessa on Jumala. Siksi tärkeintä on se, että meidän Tekijämme ja universumin Luoja tulee ylistetyksi. Hän on kaiken ylistyksen ja hurraa-huutojen arvoinen.

 

Jumalan kunnia onkin perimmäinen motiivi kaikelle kristilliselle työlle. Jumala saa hänelle kuuluvan kunnian, kun ihmiset Jumalan sanan voimasta vapautuvat Paholaisen vallasta ja tulevat ihmiseksi tulleen Jumalan, Jeesuksen, omiksi. Hänelle taivaalliset olennot laulavat ylistystä: ”Karitsa, joka on teurastettu, on arvollinen saamaan vallan, raikkauden, viisauden ja voiman, kunnian, kirkkauden ja ylistyksen.” Se on vapautetun ylistyslaulua.

 

Jukka NorvantoSuomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.