SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Maailmanlähetys ja Pyhä Henki

 
Maailmanlähetyksen teemapäivässä 7.11.2005 Suomen Lähetysseuran pihasalissa keskusteltiin maailmanlähetyksen ajankohtaisista haasteista eri kirkoissa ja lähetysjärjestöissä. Euroopan sekularisoitumisesta ja kirkkojen haasteista omassa maanosassamme kuultiin esitelmä. Esitelmöitsijänä oli Rev. Darrell Jackson.

Darrell Jackson on Euroopan lähetystyön ja evankelioinnin tutkija. Hän toimii konferenssin (EKK) tutkimustehtävissä Budapestissa.

 

Lue Jacksonin esitelmä englanniksi ja suomeksi sivun alalaidasta.

 

Kokoontuminen SLS:ssa oli ensimmäinen yhteinen ja näin laajapohjainen teemapäivä ja jatkoa samassa hengessä toivottiin. Järjestäjinä olivat Suomen ekumeeninen neuvosto ja ja .

 

Ohjelma sujui näin

 

12 Teemapäivän avaus, FM Heikki Tyrni

 

How to say Jesus in a secularized Europe?

 

Pastori Darrell Jackson, EKK (lue esitelmä alalaidasta)

 

Alustukset              

 

Osastopäällikkö Tuula Sääski, SLS, lut.

 

Isä Heikki Huttunen, ort.

 

Pääsihteeri Jan Edström, SEN, bapt.

 

13.30 Kahvi

 

13.45 Paneeli

 

Ateenassa 2005 pidetyn maailmanlähetyksen konferenssin anti meille

 

Lähetysjohtaja Kari Tassia pj., YWAM

 

15.45 Päivän annin kiteytys

 

Kotimaisen työn johtaja Matti Korpiaho, SANSA

 

15 Päätös

 

Lähetysteologi, dosentti Timo Vasko, KLK

 

Lue päätöspuheenvuoro sivun alalaidasta.

 

Alustajat olivat mukana Ateenassa 2005 pidetyssä .

 

How to say ‘G-sus’ in a secularising Europe? Kuinka sanoa Jeesus maallistuvassa Euroopassa? Lyhennelmä suomeksi. Ateenan lähtyskonferenssin viesti, suomennos: dosentti Timo Vasko.

Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.