SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Klaus Korhonen kommentoi Kai Vahtolan alustusta

Korhosen esittämät pääkohdat: Jumalanpalvelus on eräänlaista Jumalan kuvaksi muuttumista, jossa prosessissa saarnalla on keskeinen sija. Systemaattinen opetus, ajankohtaisuus ja innoitus ovat saarnalle tärkeitä. Yhteytenä Vahtolan ajatuksiin voidaan mainita mm. se, että ilman Pyhää Henkeä saarnassa kuullaan vain ihmissana. 

 

Pyhä Henki saarnauttaa ja vaikuttaa seurakunnan vastauksen. Sana saa etsimään pelastusta, laulu ja uskonkokemus ovat sen julistusta. Helluntailaisuudessa voitelun merkitys tärkeä, se on jumalallinen innoitus, Jumala kutsuu ja varustaa. 

 

Joskus kuulee sanottavan, että saarnavirkaan pääseminen helluntailaisuudessa on helppoa, mutta siinä pysyminen Korhosen mukaan taas ei ole helppoa. Pyhä Henki voi valita ja valtuuttaa saarnaajan. Karismaattisuutta helluntailaisuuden lisäksi ainakin luterilaisuudessa ja katolisen kirkon piirissä. Helluntailaisten vierailut luterilaisiin seurakuntiin ovat Korhosen mukaan tapahtuneet kunnioituksen hengessä, ja harkittu saarnavieraanvaraisuus ollut myönteistä.

 

 

Klaus Korhonen on Helsingin Saalem-seurakunnan johtajaSuomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.