SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Kuulumisia kentältä

Veijo Koivula johti kuulumiskierrosta.

Nonna Lemola-Palm kertoi Järvenpään ekumeniasta. 24.10. kokoonnutaan Arkin tiloissa ja kierretään ev.lut. kirkossa, ortodoksisessa kirkossa, helluntaikirkossa ja vapaakirkossa; myös Tuusula ja Järvenpää ovat mukana. Tässä Arkissa on rukoustilaisuus ja soppalounas.

 

Vastuuviikolla pidetään ev.-lut. seurakunnassa tilaisuus ja lähettiläs on kutsuttu puhumaan. Järvenpäässä tällä joukolla toimitaan; on hyvä henki ja hyvin toimii.

 

Irma Lehtonen kertoi, että hänellä oli hyvä ystävä, joka rakasti Valamon luostaria. Ortodoksisessa seurakunnassa järjestettiin panihida, vaikka vainaja oli luterilainen.

 

Veli-Pekka Järvinen kertoi, että Tampereella on vahva perinne ovat rukouskulkueista. Tuomasyhteisö on iso Tampereella. Turusta on opittu, että järjestämme idean elävän ekumenian perusteella. Työryhmässä on 10–15 vuotta nuorempi sukupolvi, joka tapahtumaa järjestää.

 

Pauli Pärkinen kertoi Turun kaikille avoimesta kohtaamispaikasta, kylätalosta. Yhteiskristillisyys on tämän toiminnan ydin ja moni tulee pyytämään, että rukoiltaisiin yhdessä. Konkretia on läsnä, taustoja ei kysellä. Jos yhteistyö kiinnostaa, niin olemme valmiita ottamaan uusia ideoita.

 

Veijo Koivula totesi kuulumiskierroksen päätteeksi, että ekumenian hohdokkuus on siinä, että siitä tulee niin arkipäiväistä, ettei se enää tunnu hohdokkaalta. – Ja silti se on edelleenkin hohdokasta.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.