SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Vastuuviikko – Ylitä raja!

Vastuuviikon projektisihteeri Anna Hyvärinen esitteli vastuuviikon 2015 teemaa Ylitä raja! aiheesta tehdyn videon avulla. Hyvärinen totesi, että pakolaiset ja turvapaikan hakijat ovat jo joutuneet ylittämään rajan. Meidän tulee kysyä itseltämme, olemmeko me valmiita ylittämään omia rajojamme.  

 

Anna Hyvärinen esitteli ja kertoi, että neljää pakolaisina Suomeen tullutta lähettilästä voi pyytää myös seurakuntien tilaisuuksiin puhumaan. Heidän puheenvuoronsa ovat luettavissa vastuuviikon vihkosesta ja myös SEN:n kotisivuilta. Hyvärinen kertoi vastuuviikon jumalanpalveluksista ja tapahtumista eri puolilla Suomea. Vastuuviikolla järjestetään Helsingissä matkalaukkunäyttely. 

 

Siihen kootaan matkalaukkuja, joihin eri henkilöt ovat pakanneet tavaroita, joita kiireisen lähdön tullen ottaisivat mukaansa. Meidän on hyvä edes hetkeksi asettua tilanteeseen, jossa äkillisesti lähdetään pakomatkalle vieraaseen ympäristöön.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.