SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Pakotettu todistamaan

Kristuksen rakkaus pakottaa meidät rukoilemaan, mutta myös siirtymään rukouksesta kristittyjen väliseen ykseyteen. Seurakunnat ja kirkot tarvitsevat Jumalan sovinnon lahjaa elämän lähteekseen. Mutta ennen kaikkea ne tarvitseva sitä todistaakseen maailmalle: ”että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Niin tulee heidänkin olla yhtä meidän kanssamme, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut.” (Joh. 17:21)

 

Maailma tarvitsee sovinnon lähettiläitä, jotka purkavat esteitä, rakentavat siltoja ja tekevät rauhaa. Sovinnon lähettiläät avaavat ovia uusiin elämäntapoihin hänen nimessään, joka sovitti meidät Jumalan kanssa, Jeesuksen Kristuksen. Hänen Pyhä Henkensä johtaa kristittyjä näyttäen tien sovintoon.

 

Tätä kirjoitettaessa vuonna 2015 monet ihmiset ja kirkot Saksassa harjoittivat sovintoa tarjoamalla vieraanvaraisuutta lukuisille Syyriasta, Afganistanista, Eritreasta, samoin kuin läntisen Balkanin maista saapuville pakolaisille, jotka etsivät turvaa ja uutta elämää. Käytännöllinen apu ja voimakkaat toimet muukalaisvihaa vastaan todistivat selvästi Saksan asukkaille sovinnosta. Sovinnon lähettiläinä kirkot avustivat aktiivisesti pakolaisia löytämään uusia koteja samaan aikaan, kun ne koettivat parantaa elinolosuhteita niissä maissa, joista pakolaiset olivat lähteneet. Avustamisen konkreettiset toimet ovat yhtä tärkeitä kuin yhteinen rukous sovinnon ja rauhan puolesta, jotta kammottavista olosuhteista pakenevat saisivat toivoa ja lohdutusta.

 

Pyydämme, että Jumalan sovinnon armolähde pulppuaisi runsaana tänä rukousviikkona siten, että monet voisivat löytää rauhan ja että siltoja voitaisiin rakentaa. Kristuksen rakkaus pakottaa ihmisiä ja kirkkoja elämään sovinnossa ja purkamaan meitä erottavia muureja.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.